Botka csak az egységes baloldal jelöltje akar lenni

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 05., 19:01
kommentek
13
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jogtalanul járt el a Mediaworks, Botka László üzent a baloldalnak, nem lehet csak úgy lenyomni Orbán Viktor kilincsét, milliárdokat szomszédoknak elszórni viszont igen. Törökországban ismét robbantottak.

Jogerős döntések: Népszabadság és Figyelő

Jogerős a munkaügyi bíróság döntése, miszerint a Mediaworks megsértette a Népszabadság munkavállalóinak jogait azzal, hogy „a cég a munkavállalók előzetes tájékoztatása nélkül döntött a lap felszámolásáról és a munkavállalók munkavégzés alóli felmentéséről. A bíróság kimondta azt is, hogy jogszerűen működött üzemi tanács a Népszabadság dolgozóit foglalkoztató cégnél” – áll a TASZ mai közleményében.  A bíróság szerint a kiadónak legalább 15 nappal a lap bezárása előtt ki kellett volna kérnie az intézkedésről az üzemi tanács véleményét, amit nyilvánvalóan nem tettek meg, megsértve ezzel a törvényt. A magyar jog szerint tehát nem lehetett volna úgy megszüntetni a lapot, ahogy azt a kiadó tette. Egy másik ítélet is jogerőre emelkedett: a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy nem kötelezhetik Brückner Gergelyt, a Figyelő újságíróját forrásainak felfedésére, még akkor sem, ha ezt a Magyar Nemzeti Bank és Matolcsy György szeretnék is.

Botka  László azt üzente

Botka László üzent a baloldali pártoknak: vagy támogatják őt miniszterelnök-jelöltségében, vagy keressenek mást, akivel végigcsinálják a 2018-as kampányt. Az már biztos, hogy Szeged jelenlegi polgármestere indulna kormányfőjelöltként, az MSZP be is állt mögé, de Botka csak úgy vállalja ezt a posztot, ha a szocik mellé felsorakozik a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a PM is. A politikus szerint erről záros határidőn belül dönteni kell, és azt is el tudja fogadni, ha mást találnak helyette; egy arra alkalmas személyt szívesen támogatna is, de a további baloldali széthúzáshoz nem asszisztál. A DK egyelőre nem foglalt állást, az Együtt pedig továbbra is a külön listák mellett kardoskodik.

Motozás? Milyen motozás?

Tavaly ősszel Hadházy Ákos és a német RTL stábja Felcsúton akart forgatni, ám a rendőrség közbeavatkozott: igazoltatták és megmotozták őket, kipakoltatták zsebeiket, amiről Hadházy videót készített és panaszt tett. Az elutasító határozatot most kapta kézhez, mely szerint nem volt ott semmiféle motozás, csupán a „ruházat átvizsgálása”, amire azért volt szükség, mert „a rendőrséghez érkezett egy bejelentés, hogy négy személy megpróbált bejutni Orbán Viktor ingatlanába”, méghozzá úgy, hogy feszt nyomogatták a miniszterelnök úr házának kilincsét, és mindezt még le is videózták. Hadházy szerint ebből semmi sem igaz. A bírósági érvelés további mókás részleteiért kattintson ide.

A milliárdos szerződés

Közzétette a 2016-os utolsó negyedévi szerződéseit a Miniszterelnöki Kabinetiroda, ahol a sok izgalmas tétel közül a legizgalmasabb a Network 360 Reklámügynökséggel és az Affiliate Network Kft.-vel kötött kontraktusok. Ezek ugyanis annak a Csetényi Csabának az érdekeltségei, aki köztudottan jól helyezkedett a Pasa Park-os lakásvásárlása során, és barátai között tudhatja Habony Árpádot is. „Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátása” a jóembernek ezúttal 1,1 milliárdos szerződést ért.

Az ifjú vezérigazgató

Legalább ilyen jól helyezkedett az ifjú Bakondi Patrik is, Bakondi György biztonsági főfőtanácsos fia is, aki az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatója lett, nulla vezetői tapasztalattal. Az előző vezérigazgatót a vízmű közgyűlése indoklás nélkül, háromnapos határidővel kirúgta, így az ifjú jobban keres majd (úgy egy félmillával), mint a papa, aki havi egymillióért beszél sületlenségeket.

Újabb robbantás

Szomorú hírrel zárunk: robbantás volt Törökországban, ezúttal Izmirben egy bíróság épülete előtt robbant az autóba helyezett bomba. Legalább ketten meghaltak és öten megsebesültek. A robbantás előtt a merénylők és a rendőrség tűzharcba keveredett, két támadót lelőttek, a harmadikat még keresik. Izmir kormányzója szerint a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt lehet felelős a merényletért.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 05., 19:01
kommentek
13
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13 Valakicske
  Valakicske
  2017. január 07., szombat 11:17
  "Témavázlat: 1. Az MSZP korábban azt mondta, civil miniszterelnök-jelölt kellene. Az aspiráns ne legyen pártpolitikus. 2. Botka László korábban azt mondta, ő már nem lehet miniszterelnök-jelölt, hiszen saját pártjában is kisebbségbe szorult a választmányi elnöki posztért zajlott versenyben. 3. Az MSZP korábban azt mondta, saját előválasztási javaslatot dolgozott ki, Botka szerint nincs szükség előválasztásra. 4. Botka László a személyes ambíciójával, esetleges terveivel még nem kereste meg a Demokratikus Koalíciót. 5. Botka László hivatalosan nem az MSZP miniszterelnök-jelöltje, hiszen erről nem döntött a párt kongresszusa. 6. A DK tudja, hogy az ellenzéki együttműködés elengedhetetlen, ezért tisztelettel kivárjuk, hogy lesz-e az MSZP-nek pártpolitikus vagy civil miniszterelnök-jelöltje, bármilyen más javaslata, illetve hogy eldöntsék: akarnak-e előválasztást? A DK számára bármilyen megoldás jó, amelyik kormányváltáshoz vezet 2018-ban. Felelős ellenzékként felelős döntést kell majd hoznunk."

  Sem ingem, sem gatyám a DK (ez az ő közleményük), de most speciel igazuk van.

  Botka egy sunyi, kivárásra játszó ... valaki (aki kiretusálja a fotókról azt, akinek amúgy elég sokat köszönhet, az számomra NEM bír erkölcsiséggel, főleg nem Orbánnal szemben!)
  Semmit nem tudni arról, hogy mit gondol mondjuk a NER utáni világról, mit kezdene a lehetőséggel, ha teszem azt ő lenne a nyertes (miniszterelnök)?
  Mit gondol a szegénységről, a Mariana-árok mélységű szakadékról az ország és a társadalom részei között, az oktatás(válságá)ról, a nyomorgókról, a hiányzó munkáskezekről, de legfőképpen: mit gondol a fideszmaffia tagjainak elszámoltatásáról????
  Ha az akarna lenni, minek most bejelentkezett, a hazai sajtónak tele kéne lennie a hónapok óta e témában megjelent írásaival, gondolataival. Megint úgy szavazzunk valakire, hogy biankó csekket fogadjunk el tőle a jövőre nézve? "Folytatjuk!"???

  Nem.
  Botka rossz jelölt és mint ember SEM alkalmas arra, mire most bejelentkezett.
  Abszolút nem támogatom.

 2. 12 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. január 06., péntek 21:04
  Állítólag Botka félreáll, ha lesz alkalmasabb, konszenzusos jelölt, nagyon helyes, az akcióját én inkább katalizátor jellegűnek látom, ami jobb, mint a hónapokon át tartó maszatolás, szerintem látja belülről, hogy a pártja mennyire impotens.
 3. 11 Cyrano
  Cyrano
  2017. január 06., péntek 20:30
  Volt egy megállapodás, tárgyaltak.
  Erre előállt a Botka.
  Az mszp hirdetésben népszerűsíti az ötletet.
  Nekem ez iszonyúan orbáni.:(
  A többi párt hallgat, mert ez volt a megállapodás része (nem pofázunk ki).
  Nem lesz itt semmi, feleim, mert mindig van valaki, akinek az egyéni ambíciója fontosabb, mint a közérdek.
 4. 10 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. január 06., péntek 18:26
  Bassza meg, le akarja valaki váltani egyáltalán ezt a SZARt, vagy mindenki belesimult a rendszerbe, ez sem jó, az sem jó, nem vagyok botkista, de valamiféle épkézláb CSELEKVÉSsel elő kellene már rukkolni, vagy életünk végéig kommentálhatjuk, ahogyan a fideszszarok nap mint nap belefinganak az arcunkba!? (Vagy már készülődik a forradalom?, nem hiszem.)
 5. 9 rworse
  rworse
  2017. január 06., péntek 11:00
  Függetlenül attól, hogy ki mennyire tartja alkalmasnak, abban persze igaza van Botkának, hogy időben és következetesen kell nekiállni Kedves Vezető megbuktatásának. Lehet, hogy 2014-ben is le lehetett volna váltani a diktátort, ha az ellenzék időben belefektette volna az elegendő munkát a programok megalkotásába, összehangolásába, már munkával bizonyított jelöltek kiválasztásába, reklámozásába.

  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  Arról, hogy a rendőrség eltüntet bizonyítékokat és hamis tanúzásban fonódik össze saját magával és rokon szervezetekkel-személyekkel, olyasmik jutnak eszembe, mint hamis vádakkal zaklatott, majd furcsa, alkalmasint lehetetlen körülmények között "öngyilkos" rendőrök, akik éppen a rendőrség és az alvilág összefonódásait vizsgálják és akarják nyilvánosság elé tárni; holmi Welsz Tamás-Bankó Gyula-félék, akik szintén a rendőrség alvilággal való összefonódásait megvilágító kipakolásuk előtt halnak meg hirtelen, eltűnvén az anyagok; váratlan és a nyomozati eredmény módján nagyjából bekövetkezhetetlen autóbalesetek, például polgármesterjelöltnél...
  Hadházy egyelőre "kilincslopási" és kabátátvizsgálási ügybe keveredett, és úgy látszik, nem ért a figyelmeztetésből. Várom, mikor lesz belőle is rejtőzködő milliomos (figyelmeztető kezdeményezések már megtörténtek a megfelelő médiatermékeknél).
 6. 8 Világos
  Világos
  2017. január 06., péntek 10:53
  Kérem tisztelettel, ha itt a kilincsnyomogatás terrorveszély akkor mi lesz, ha közel
  200 lőtér megépül és lövöldöznek.
  Hiányoltam a páncélozott jármüvek jelenlétét.
  Motozás: tényleg nem az mert a kilincs a helyén maradt nem kellett senki seggében
  keresni.
  Többek között azért is kell olyan miniszterelnők és stábja akik megelőzik, hogy
  ilyen ökörségeket leirjanak a hatoságok.
  Legyen az Botka, Puska vagy akármilyen Nagyágyu.
  Bakondin nem kell csodálkozni annak idején vörös volt aztán ennyi idő után egy
  kicsit narancssárgult lett. Olyan jó tanácsot adott a bakternak cegléden, hogy
  a váltót ne álltsa Cegléden Debrecen irányába a migránsvonatnak .
  A keletinél sokkan nagyobban durran a dolog ugye mert kelettől nem tud elszakadni.
 7. 7 Cheyenne
  Cheyenne
  2017. január 06., péntek 09:51
  Egy Botka-Fletó álomtengely, akárhonnan nézve is olyan reformszagú, mint mikor Lőrinc befingik Viktor orra alá, egy csúti bajnoki meccs után, midőn a szkájboxban elmossa a poharakat, és felsöpri a szotyit..
 8. 6 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. január 05., csütörtök 23:59
  Nem tudom, hogy a Narancs szerint milyen vezetői tapasztalatra lenne szüksége Bakondi Patriknak. Ha erre tekerem a csapot, akkor jön a víz, ha meg amarra, akkor nem jön, ennyi az egész, és ez az észak-magyarországi régióban is így van, meg a dél-magyarországiban is.
  Ráadásul a papa már többször is látott árvizet, el tudja mesélni a fiának, hogy hogyan néz ki a víz.
 9. 5 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. január 05., csütörtök 23:28
  Botka vagy nem Botka, ez itt a kérdés... kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk.
 10. 4 szegedi789
  szegedi789
  2017. január 05., csütörtök 23:14
  3aska, te huncut troll !!! bedobdtad a csalit a tenerifei csalitosba ... de magyar politikusok kilincsét sem szabad megérinteni, nemhogy asszonyát zaklatni a plázson mind közéletileg, mind a nemzet felvirágoztatásügyileg !!! úgyhogy a forráskritikán el tetszett bukni !!!
  bányászdalokat, azt mondjuk csak kapolyi elvtárs énekelt a ködös múltban ..., egyébként Beach Boys volt !!!!!!! csak az a fránya tenerifei akusztika ... meg a pharaon hajókürtje ... ja, nem, az a mészároslőri !!!, ja és ákost bömböltet a szánsájnban ...

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk