Török Gábor vs. Simicska Lajos Veszprémért! – Viccnek elég durva

  • narancs.hu
  • 2014. november 26.

Hírnarancs

Inog a NER, az amerikaiak az Orbán-rezsim további kedvezményezettjeit készülnek kitiltani, Simicska Lajos is indulna Veszprémben, amin Török Gábor kissé megsértődött, nyilvános a NAV 1200 oldalas jelentése, tovább tüntetne a magyar.
A vasárnapi újpesti időközi országgyűlési választáson elért fölényes szocialista győzelem után alaposan fölértékelődött a február 22-ig megtartandó veszprémi időközi is. Amennyiben elveszíti a Fidesz-KDNP e mandátumot – amely tavasszal Navracsics Tiboré lett, és most az ő uniós biztossá válása miatt kellett kiírni a választást – Orbán Viktor kormányának elvész a kétharmados országgyűlési többsége. A mai nagy hír ezzel kapcsolatban, hogy az Orbánnal konfliktusba keveredett SImicska Lajos nem zárta ki kategorikusan, hogy elindul Veszprémben. Ha így van, lehet találgatni, miért teszi (és hogy Fidesz- vagy független jelöltként indulna-e).
Akárhogyan is, Simicska egyelőre ellopta a show-t Török Gábor politológus-blogger elől, aki vicessnek láttatott, ám egyre több jel szerint nagyon is komolyan gondolt bejelentést tett a minap, miszerint ha országosan annyi lájkot gyűjt, amennyit Veszprémben Navracsics áprilisban kapott, akkor beszáll a küzdelembe. Most odanyilatkozott, hogy amennyiben SImicska tényleg indul, ő kiszáll, mert nem akar bábu lenni a sakktáblán a "nagypolitika játszmáiban". Némileg értetlenkedünk az érdemdús elemző aki mögé egyébként beállt már a Jobbik e megjegyzésén, nem értjük ugyanis, hogy amúgy meg mi lett volna? És miért nem az akkor is, ha indul Simicska? Drága Olvasóink, könyörögve kérjük Önöket, segítsenek e kínzó dilemma feloldásában!
A kitiltási botrány és a tüntetéshullám azért négy és fél év után csak elgondolkodtatta a magyar embereket, hogy hát mi is zajlik a hazájukban. A Tárki legutóbbi fölmérése szerint a Fidesz népszerűsége a teljes lakosság körében 12 százalékot százalékpontot zuhant – ekkora perecelést tán még az Antall-kormány sem produkált a taxisblokád idején.
Folytatódnak a tüntetések. A szexuális erőszaknak áldozatul esettek hibáztatása ellen alakult SlutWalk (Ribancséta) csoport tüntetést szervez vasárnap délután azért, hogy felhívja a figyelmet erre a tarthatatlan, és a jelek szerint a rendőrségnél változatlanul uralkodó szemléletre (és gyakorlatra). A közvetlen kiváltó ok a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési célzattal készült klipjei, amelyek lényegében azt sugallják, hogy a megerőszakolt lányok maguk is vétkesek viselkedésük, öltözködésük miatt. A demonstráció vasárnap fél 4-kor kezdődik Budapesten, a Deák téren.
Az adóhivatal, miután Schiffer András kiperelte, nyilvánosságra hozta azon vizsgálat 1200 oldalas anyagát, amelyet Horváth András egykori NAV-munkatárs tavalyi vádjai miatt egyetlen hétvége alatt végzett el a hivatal. A NAV-hoz kapcsolódó hír, hogy december 4-re tüntetést szerveznek a Facebookon a budai Várba, amelyen a tervek szerint "a NAV korrupt vezetőinek lemondását és a NAV független átvilágítását" követelnék. "A Mi országunk! A mi pénzünk!" címmel rendezendő eseményen a tervek szerint fölszólalnak a magántulajdon szentsége, a megmaradt megánnyugdíjpénztári vagyon belengetett kormányzati lenyúlása ellen is.
A békemeneteket szervező CÖF két hete tett ismeretlen tettes ellen feljelentést, amiért nem jelentette a hatóságoknak azokat a korrupciógyanús ügyeket, amik az Egyesült Államok által elrendelt beutazási tilalom alapjául szolgáltak. A nyilvánvalóan André Goodfriend nagykövetségi ideiglenes ügyvivő ellen megfogalmazott vád abszurdításáról itt már írtunk, úgyhogy lapunkat nem érte váratlanul a Központi Nyomozó Főügyészség mai közleménye, miszerint bűncselekmény hiányában elutasította a CÖF feljelentését
Az amerikaiak újabb magyar kormány közeli személyek kitiltását, illetve a már beutazási tilalommal sújtott magyar állami tisztségviselők külföldi számláinak befagyasztását, üzleti érdekeltségeik feltérképezését tervezik – értesült a Magyar Narancs diplomáciai forrásokból. Sőt egyes európai nagykövetségek berkeiben arról hallani, hogy a kormányzati hivatalnokok után az amerikaiak szerinti korrupciós folyamatok kedvezményezettjei – köztük a 2010-2014-es ciklusban legtöbbet kaszáló Simicska Lajos és Nyerges Zsolt – kerülhetnek tiltólistára. A cikk a csütürtöki Magyar Narancsban olvasható.

Figyelmébe ajánljuk