Iszonyúan lebőgtek a magyar diákok a PISA-felméréseken. Na és?!

  • narancs.hu
  • 2016. december 6.

Hírnarancs

Buták a gyerekeink, mint az atom, amivel kedvére játszadozna a kormány. Hírek, az iskoláját neki!

Átlátható kormányzás? Ugyan már!

Magyarország kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű korrupcióellenes nemzetközi kezdeményezésből – derül ki a december 6-án kiadott Magyar Közlönyből. Kérdés van?

Szabad atom

„Mostantól olyan atomtörvényünk van, amely engedély nélkül is lehetővé teszi az atomerőmű-építés elkezdését, illetve a hatósági engedélyek politikai döntéssel történő felülírását.” Ezért az LMP a köztársasági elnökhöz fordul a nukleáris biztonságot súlyosan veszélyeztető döntés miatt – jelentette be kedden Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

Béka segge alatt a tudásszint

Drámaian esett a magyar diákok tudásszintje – írja a hvg.hu. Ez derül ki a legfrissebb PISA-felmérés eredményéből. A magyar diákok eredményei szövegértésből és természettudományból is romlottak, matekból sem javultak a három évvel ezelőttihez képest. Románia és Szlovákia még nálunk is rosszabbul teljesített, a szlovén diákok viszont elhúztak. A mostani kutatásban 540 ezer diák vett részt 2015-ben világszerte, 72 országból.

Karácsony örömére

Szívhez szóló karácsonyi levelet is kapnak a nyugdíjasok Orbán Viktortól az Erzsébet-utalvány mellé.

false

 

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szigorúbb menekültpolitika, de a humanitás érték

„Meg kell állítani az illegális migrációt, küzdeni kell a menekülés okainak megszüntetéséért, és a hazájuk térségében kell segíteni a menekülteknek” – mondta Angela Merkel a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kongresszusán. A német kancellár arról is beszélt, hogy távozniuk kell az elutasított menedékkérőknek, tiltani kell a burka viselését, és nem szabad tűrni, hogy bárki is a német jog fölé helyezze az iszlám jogrendet. De fel kell lépni az uszítás és a nép fogalmának kisajátítása ellen is – írja az Index.

Még több állami pénz

Megint több helyen módosították a filmtörvényt – írja a 444.hu. A módosítás előterjesztője Rogán Antal volt, érdekeltje pedig az Andy Vajna által felügyelt Magyar Nemzeti Filmalap, valamint a Magyarországra érkező, komoly állami támogatással idevonzott külföldi és a velük dolgozó magyar filmgyártó cégek lehetnek.

Figyelmébe ajánljuk