Pintér Sándor megemelte a készültségi fokozatot – A vaddisznók nem tágítanak

  • narancs.hu
  • 2015. január 16.

Hírnarancs

Terroristahálózatokat kapcsoltak le Franciaországban, Belgiumban és Németországban is. Pintér Sándor megemelte a készenléti fokozatot, hacsak azért nem, mert még mindig két vaddisznó rodeózik Budapest utcáin.

Marad a terror?

Úgy néz ki, elfogták a párizsi terroristák feltételezett segítőit. Franciaország öt városában (Montrouge, Grigny, Châtenay-Malabry, Épinay-sur-Seine, Fleury-Mérogis) tartottak razziát, és 12 embert (8 férfit, 4 nőt) vettek őrizetbe. A Le Figaro rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy a gyanúsítottak többségét jól ismerte a rendőrség, és azt feltételezik, hogy egy olyan hálózatot működtetnek, ami fegyverekkel, járművekkel, okmányokkal lát el terroristákat, s a merénylők is tőlük szereztek fegyvert.

false

 

Fotó: Chespot/Europress/Getty

Belgiumban 13 embert vittek be, két további gyanúsítottat pedig Franciaországban fogtak el. A terrorellenes akció során Verviers-ben három férfi perceken keresztül tüzelt a rendőrökre, két gyanúsítottat megöltek, harmadik társukat pedig megsebesítették és őrizetbe vették. Németországban a berlini rendőrség fogott le két embert, akik az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezetnek toboroztak – írja az MTI. Az ügyészség és a rendőrség hivatalosan azzal gyanúsítja a 41 és 43 éves férfiakat és három további embert, hogy „súlyos államellenes bűncselekmény” elkövetését készítették elő Szíriában. A német hírszerzés becslése szerint az elmúlt időszakban legalább 550 ember utazott Németországból Szíriába, de 180-an közülük már hazatértek. Sokuk ellen folyik büntetőjogi eljárás.

Pintér emel

Nincs terrorveszély, de Pintér Sándor elrendelte a „B” készenléti fokozatot, és az ahhoz tartozó feladatok részleges végrehajtását – közölte pénteken a Belügyminisztérium. Hangsúlyozták, hogy Magyarország közvetlen terrorfenyegetettsége nem emelkedett, de a Belgiumban történtekre tekintettel szükséges volt ez a lépés.

A „B” készenléti fokozat akkor rendelhető el, ha az Európai Unió vagy a NATO bármely tagállamában, valamint a szomszédos államok valamelyikében terrorcselekményt követtek el, és annak Magyarországra gyakorolt hatása kiszámíthatatlan, de nem kell aggódni, magasabb fokozat bevezetése nem indokolt – olvasható a tárca közleményében.

Free Raif

Raif Badawi szaúd-arábiai blogger, emberi jogi aktivista megkorbácsolása ellen tiltakoztak ma az Erzsébet téren az Amnesty International Magyarország aktivistái és szimpatizánsai. Rövid performansszal és beszéddel hívták fel a figyelmet a véleménynyilvánítás szabadságára és az embertelen szaúdi viszonyokra.

false

 

Fotó: Narancs

Mindjárt indul a nemzeti hírtévé

Március 15-én el kell indítani a nemzeti hírtévét, ha törik, ha szakad. Az MTVA gyorsított közbeszerzésekkel frissíti eszközparkját a nemes cél érdekében, és 30-40 fiatal (friss diplomás) újságírót nevelnek át a propagandagépezet szorgos katonáivá, közmédia-kompatibilissé.

false

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hírtévévé alakuló M1-et tematikájában a BBC, adásszerkezetében a CNN mintájára akarja átfaragni az MTVA. Jó vicc! Szerencsére azt is bejelentették, hogy az új arculat elkészítésére Simon Jagót, a BBC World News, illetve az al-Dzsazíra külső megjelenését is meghatározó brit szakembert kérték fel! Az új stúdiót és a műsorhelyszíneket az ígéretek szerint 2015. március 15-én már be is mutatják. Az Index forrásai szerint ez annyira kőbe lett vésve, hogy a közmédiánál hallani sem akarnak semmiféle csúszásról, jóllehet sem közbeszerzési vonalon, sem a technikával, sem a stábban nem állnak úgy, hogy két hónap múlva biztosan és jól tudjanak működni. De hát nem is ezen van a hangsúly… Menjen, oszt’ jól van.

Már a vaddisznók is folyamatosan hülyét csinálnak a budapesti rendőrökből

Szerda óta szakemberek bevonásával keresi a rendőrség a Budapest utcáin kóborló vaddisznókat. Péntek hajnalban rendőreink a Bazilikánál vették üldözőbe a konnektororrú fenevadakat, de elfogást nem sikerült folyamatba helyezni, azóta nincs hír az állatokról. Mi persze a vaddisznókkal vagyunk!

false

Figyelmébe ajánljuk