Orbán Viktor gyűlöletkonzultációja Magyarország nagy sikertörténete – De miért hallgat Wass Albert?

  • narancs.hu
  • 2015. június 7.

Hírnarancs

Bevándorlók, bevándorlók, bevándorlók meg a kultúra sokszínűsége. Itt még Wass Albertnek is elakad a szava. Nagy a meleg, langyosak a hírek.

Bevándorló, takarodj!

Dübörög a nemzeti konzultáció, mit dübörög, mintha nem is lenne más. Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a visszaküldött kérdőívek száma meghaladta a 400 ezret, és már több mint 200 ezret feldolgoztak. Na és mi következik ebből? Hát az – így Kovács –, hogy „a magyar emberek úgy vélik, a jelenlegi szabályozás nem elég határozott, és nem kínál valós megoldást a problémára. A többség határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól a bevándorlás ügyében”. A sajttájon Kovács mellett régi kedvencünk, Pósán László is felbukkant, ő volt a „nép szava”, és azt mondta, hogy „a debreceniek türelmetlenül várták a kérdőíveket. Az emberek mélységesen egyetértettek azzal, amit a magyar kormány is megfogalmazott, hogy Magyarország szeretné a kérdést saját maga kezelni”. Persze Pósánnak nem csak az volt a dolga, hogy a menekültekbe belerúgjon. „A debreceniek fel vannak háborodva a baloldal álláspontján, véleményük szerint ők ebben a kérdésben nem a magyar emberek oldalán állnak” – mondta.

Ha nincs jobb dolguk, itt meg is nézhetik a fergeteges duó műsorát.

Balog Zoltán, a rímfaragó

Talán megéljük azt is, hogy az Emmi-miniszter saját verseskötettel jelentkezik, most azonban még csak a Kovács–Pósán-tandem produkciójára rímelő kis műsorszámmal szolgált. „Azt szeretnénk, ha Magyarország békésebb, együttműködőbb hely lenne, ahol a többségi magyarok és a nemzetiségek nem egymás kárára, hanem egymás javára élnének” – mondta a miniszter úr szombaton, Pécsett. Igaz, nem a fergeteges nemzeti konzultáció kapcsán, hanem a „Színezd át!” kampány keretében, ahol Balog szerint azt akarják megmutatni a gyermekeknek, hogy „a nemzetiségi kultúra gazdagít bennünket, akinek tehát kettős identitása van, egyáltalán nem szegényebb”. A Fidesz.hu tudósítása szerint „Balog Zoltán örömének adott hangot, hogy egyre többen vállalják identitásukat, és számos neves művész, sportoló, közéleti szereplő kapcsolódik be a kampányba”. Ahogy Kovácsnak, Balognak is akadt untermannja, méghozzá Őri László, Pécs fideszes alpolgármestere. Ilyet szólt: „Abban bízunk, hogy Pécsett a magyarok és cigányok együtt lehetnek sikeresek.”

Színezés előtt, alatt vagy után?

Sherlock Holmes megmászta az óriásplakátot

Miközben a magyar emberek „mélységesen egyetértenek azzal, amit a magyar kormány is megfogalmazott” bevándorlásügyben, és nemcsak megfogalmazott, hanem ki is plakátozott, sajnos vannak olyan renitensek, akiknek ez mit sem számít. Megrongálják a drága pénzükön elkészített remek plakátokat, emiatt lesz igazán nagy nyüzsgés a zöldhatáron! Hál’ istennek (Orbán Viktornak, Pintér Sándornak stb.), a rendőrség máris nagy erővel nyomoz a garázda bitangok kézre kerítésének ügyében. Ahogy a Népszabadság fotóriportere, Veres Viktor kiszúrta, a Dagály strand közelében megrongált plakát esetében szabályos helyszíni szemlét tartottak a detektívek. Közben az Index arról számolt be, hogy „vasárnap hajnalban a rendőrség hat embert állított elő Budapesten a kormány legújabb, idegenellenesnek tartott nemzeti konzultációs plakátjainak megrongálása, hivatalosan 50 ezer forintot nem meghaladó kárértékű szabálysértés miatt. Információink szerint vasárnap kora reggel még két fiatalt bent tartottak a zuglói kapitányságon, de azóta őket is elengedték”. Ez aztán a nagylelkűség!

false

Wass Albert megkukult

A Népszabadságban olvashattunk az egri Wass Albert-szobor avatásáról, ami nem a legtökéletesebben sikerült. A szoborba ugyanis számítógépet szereltek, amelynek „közeledésérzékelője” érzi, ha valaki nagyjából másfél méterre megközelíti, aktivizálódik, és megszólal: „Melyik versemet szeretné hallani?” Na, ez az, ami meg se mukkant. Ám úgy tűnik, a kis malőr nem zavarta az egybegyűlteket, és jól felavatták Gábor Emese művét, akinek ez már az ötödik Wass Albert-szobra. Vajon mikor váltja ki a kisiparos-engedélyt? Akkor fröccsöntöttet is árulhatna – közületeknek diszkontáron.

Apu, hogy megy be?

Megszólalt Blatter lánya a FIFA-botrányban. A 444.hu-n arról írnak, hogy Corinne Blatter-Andenmatten szerint apja összeesküvés áldozata lett, a cselszövő ki lenne más, mint Michel Platini, az UEFA elnöke. Hogy ez nem csak afféle konyhai konteó, jól mutatja, hogy a Blatter lány nem akárki, hiszen „apja vezető tanácsadói tisztségét is ellátja”. Ezek után mit finnyáskodunk mi Polt Péter feleségének mesés jövedelmével kapcsolatban?

Figyelmébe ajánljuk