Valaki váltsa már ki a főnök vényeit!

  • narancs.hu
  • 2015. június 5.

Hírnarancs

Miután a halálbüntetés-topikot az unió határozottsága miatt félre kellett tennie, Orbán minden eddiginél gyomorforgatóbban állt bele a xenofób hisztériakampányba. Pénteki híreink.

Holnap Vasárnap reggel fontos meccset játszik az U20-as labdarúgó-válogatott – lényegében ez a nemzedék az első igazi fociakadémista-generáció – Nigériával, és ezen eldől, hogy akkor a következő, már egyenes kieséses szakaszban Ghána, vagy esetleg Portugália küldje-e haza a csapatot. (Frissítés: Szerbia fogja hazaküldeni.) Látható tehát, hogy Orbán Viktor felfokozott lelkiállapota érthető. Szokásos heti rádiós kinyilatkoztatásában és iránymutatásában Orbán ugyanis kijelentette, hogy azok a migránsok, akik Magyarországra érkeznek, egytől egyig gazdasági menekültek, ezért vissza kell küldeni őket. „Értjük, hogy vannak veszélyes válságövezetek. Görögországban viszont már nincsenek veszélyben, sem Macedóniában, sem Szerbiában, amelyek fontos tranzitországok a migránsok útvonalain. Mire Magyarországra érkezik, már mind megélhetési bevándorló" – mondta. Természetesen Magyarország önmaga is kezelné a helyzetet, de nem lehet, hiszen az unió ránk kényszeríti a saját „életszerűtlen” szabályozását. Azoknak pedig, aki esetleg ennyiből sem értenék, mi a dörgés, Orbán tovább magyarázott: „Azért kell beengednünk őket, mert az uniós szabályok köteleznek.” A szégyenteljes, a xenofóbia és a rasszizmus valamennyi ismérvét kimerítő „nemzeti konzultációról” pedig megjegyezte: az "korrekt, nyitott, fair", még ha nem bevándorlópárti is. "De miért is kellene szeretnünk a bevándorlókat?"

false

Egyébként sejtelmesen valamiféle új nemzeti konzultációról is pampogott, de ennél többet nem árult el, kell hagyni munkát a „a folyamatokra rálátó névtelen” kormányzati kiszivárogtatóknak is. A Nemzeti Együttműködés Rendszerét esszenciálisan megjelenítő Pasa-parkban ismét nagy az öröm! A II. kerületi luxuslakópark – amely minket leginkább az Éhezők viadala univerzumából ismerős Capitoliumra emlékeztet, ahol az Egyesült Államok nyomorgó maradékán élősködő elit éli fényűző mindennapjait – egyik lakójának, Csetényi Csabának a cége nyerte el a bevándorlásellenes kampány 300 millió forintos megbízását. A HG 360 reklámügynökség 2014-ben is több állami pályázatot megnyert. Az információt nyilvánosságra hozó Bors megjegyzi, hogy többek között a lakópark illusztris tagja Rogán Antal is, akinek belvárosi polgármesterkedése alatt egy időben Csetényi egy másik cége intézte az V. kerület kommunikációs feladatait. A sikeres üzletember továbbá – a hvg.hu szerint – 2013-ban két trafikengedélyt is szerzett az V. kerületben; testvére szintén kettőt, üzlettársa pedig öt megbízást nyert el.

false

 

Fotó: MTI

Ha már V. kerület: Juhász Péter (Együtt) szerint Rubovszky Csilla törvénysértést követ el, mivel egyidejűleg a Belváros alpolgármestere és (márciustól) kinevezett idősügyi miniszteri biztos is. Márpedig a két pozíció a hatályos törvények szerint összeférhetetlen. Juhász Péter az V. kerület polgármesterétől levélben kérte a "jogsértő állapot" megszüntetését.

Fogyik a Fidesz vidéken: föloszlatta a párt a mátészalkai szervezetét is a kezelhetetlen belső konfliktusok miatt – értesült a hvg.hu. Április óta hasonló okok miatt szűnt meg Fidesz-alapszervezet Rákospalotán, Esztergomban, Edelényben, Ózdon, Hajdúdorogon, Pakson, Szigetváron, Sásdon, Nagyszénáson, Szombathelyen és Abonyban.

Megsemmisítették a Szilvásy György elleni ítéletet

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon megsemmisítette a Szilvásy György volt titokminiszter börtönbüntetését magában foglaló ítéletet az ún. kémperben. A táblabíróság döntése szerint meg kell ismételni az elsőfokú eljárást, és azt a Kaposvári Törvényszéken kell majd lefolytatni. A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa 2013. július 5-én kihirdetett ítéletében Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagyot, elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, kémkedésért 2 év 10 hónap börtönre ítélte. Szilvásy György másodrendű vádlott, a Gyurcsány-kormány titokminisztere felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönt kapott. Laborc Sándor volt dandártábornok, negyedrendű vádlottat, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, az elsőfokú bíróság kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt egy év börtönre ítélte, melynek végrehajtást két év próbaidőre felfüggesztette. P. László harmadrendű vádlottat, a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát az államellenes bűncselekmények elkövetésének vádja alól felmentette a törvényszék. Az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították. A Gyurcsány-kormány titokminiszterét idén januárban a hivatali visszaélés vádja alól is felmentette másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla. Ez a per ügyészi fellebbezésre került másodfokra, mert 2014. márciusban már első fokon is tisztázták a vád alól. E második eljárás az UD Zrt. ügyével függött össze; azzal az üggyel, amelyet a jövendő történelemtankönyvei a fideszes szálak elsikálása, és a Fidesz ellenfeleivel szembeni koncepciós vádak okán a NER előszobájának fognak nevezni. A botránysorozat – az a folyamat, amelynek során az áldozatokból az államgépezet vádlottakat kreált – az 1990 utáni Magyarország elzüllését hibátlanul szimbolizáló történet.

Hát így legyen szép álmuk.

Figyelmébe ajánljuk