tévésmaci

Felszáll, tehát madár

  • tévésmaci
  • 2021. március 3.

Interaktív

Amikor Sztupa és Troché festettek...

Amikor Sztupa és Troché festettek, az úgy nézett ki, hogy Sztupa festett, Troché pedig tanácsokkal látta el. Sztupa különben is szerette az ilyen jelmezes melókat, bár a kedvence köztudomásúan a munkásöltözet volt. Bakancs, kétrészes kék munkaruha, a nadrág a korcánál madzaggal, jobb esetben dróttal rögzítve, svájci- (ejtsd: svejci-) sapka a fejben, hamvadó cigarattavég a száj sarkában.

De azért most is kitett magáért: valami combhoz-lábszárhoz simuló nadrág (már-már cica), bő fehér ing (gyolcs), mellyig nyitva, felette sötétkék, derékig lefelé bővülő szoknyaszerű köpeny sűrű festékfoltokkal, s egy ötször akkora svájci- (ejtsd svájci, valójában már-már áramszedős barett) sapka, mint az előbbi felsorolásban. Volt egy kék csíkos matróztrikója is, de azt csak akkor vette fel, amikor Picassót festett.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.