Bemutatnak a Kliknek: nem engedik, hogy diákjaik biodíszletek legyenek

  • narancs.hu
  • 2015. március 11.

Kis-Magyarország

A Váci Madách Imre Gimnázium tanáraiban van kurázsi. Nem engedik el diákjaikat Orbánék március 15-ei ünnepségére. Olvassa el levelüket, hogy miért döntöttek így!

A Váci Madách Imre Gimnázium tíz diákja és egy tanára kapott meghívót a Kliktől a március 15-i budapesti megemlékezésekre. A gimnázium tantestülete levélben utasította el a meghívást.

Íme a teljes levél:

„Tárgy: A 2015. március 15-i budapesti megemlékezésen való részvétel elutasítása

Cím: Domokos Márta tanügy-igazgatási referens, Klik Ceglédi Tankerülete

Tisztelt Domokos Márta!

Tudomásunkra jutott, hogy a 2015. március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartandó egész napos megemlékezésre Fodor Gábor megyeközponti tankerületi igazgató megbízásából Ön 10 fő diákot és 1 fő pedagógust hívott meg iskolánkból. A meghívást tisztelettel köszönjük, de sajnálattal kell közölnünk, hogy diákjaink az eseményen szervezett formában nem vesznek részt.

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy gimnáziumunk, mint ahogy mindig, ebben az évben is megemlékezik nemzeti ünnepünkről, és sok diákunk részt vesz a lakóhelyén tartandó ünnepi rendezvényeken.

Megértését köszönjük.

Tisztelettel:

A Váci Madách Imre Gimnázium tantestülete

2015. március 10.”

Figyelmébe ajánljuk