Fajvédő-putyinista brit szélsőjobbosok ingatlanprojektjét tolja a Jobbik alelnöke

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2016. dec. 07., 13:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Budapesti cégük van, és itt él egy hírhedt holokauszttagadó politikus is. Ám a kulcs a rejtélyes lovagrend: Toroczkai László is ebben tűnt fel.

Elég szövevényes, ám annál meghökkentőbb történetet olvashatnak az e heti Magyar Narancsban Toroczkai László Jobbik-alelnök és egy fundamentalista, oroszbarát, iszlámfób propagandát folytató brit lovagrend kapcsolatáról.

Vona és Toroczkai

Vona és Toroczkai

Fotó: MTI

 

Rövid ízelítőként annyit árulunk el egyelőre, hogy a nyíltan Putyin-szimpatizáns (gyönyörű Kreml-közeli nyilatkozatát riportunkban olvashatja), folyton a legkeményebb brit szélsőjobboldali pártok körül sertepertélő James Dowson áll majd a sztori középpontjában, aki eddig már két magyar paramilitáris csoporttal vette fel a kapcsolatot: a Betyársereggel és a Magyar Gárda-utód Magyar Önvédelmi Mozgalommal. Meg persze más külföldi csapattal is, de erről cikkünkben olvashat részletesen. Például bolgárokkal is:

A két civil: Dowson és Griffin

A két civil: Dowson és Griffin

 

 

Dowsonhoz kötődik az a pár éve alapított lovagrend, a Knights Templar International, amely súlyos iszlámfób propagandájával véteti észre magát főleg az interneten. A szervezetnek van magyar szárnya, budapesti székhelye is. Dowson közeli ismerőse Nick Griffin, aki 2016-ban, egy „népesedési” konferencián ezt mondta Budapesten: „Ki kell mondanunk, hogy fehér keresztény gyerekeket akarunk országainkba, és nem afrikaiakat, muszlimokat vagy cigányokat.”

false

Ő szintén fontos személy a fundamentalista lovagrend szempontjából. Ő a Facebook-profilja (balra) alapján már Budapesten él. A magyar fővárosban, a Wesselényi utcában alapított céget annak a pártnak (Britain First) vezetőhelyettese, Jayda Fransen, amelyben Dowson sokáig meghatározó szerepet játszott. A nálunk gyökeret eresztő párt és a lovagrend összefonódása több, birtokunkba jutott dokumentum szerint is megalapozott.

A csütörtökön megjelenő cikkünk különösen érdekes eleme lesz egy fura ingatlanprojekt, amelybe érdeklődőként mi is belepillantottunk – már amennyire ez lehetséges volt. A lovagrend az iszlámtól rettegő nyugat-európai keresztény állampolgároknak segít magyarországi ingatlanokhoz jutni, erről a Facebookról szereztünk részletes tudomást mi is. Két magyar településen szervezkednek: az egyik Galyatető, a másik Ásotthalom, ahol – a lovagrend munkatársa szerint – a „polgármester nagyon támogató”.

Nem hiába, hiszen Toroczkai László maga is részt vett a lovagrend hivatalos rendezvényén, de ennél még messzibbre ment. Az alábbi, a lovagrend számára készült videón a Jobbik alelnöke maga sorolja fel, hogy milyen fantasztikus előnyei vannak Ásotthalomnak, és külön kiemeli, hogy nyugat-európai szemmel nézve itt fillérekért lehet ingatlant szerezni. Ha valaki nem akarja végignézni az egész felvételt, annak pár kulcspillanatot kiemeltünk.

A beszélgetést Téglásy Imre, a lovagrend magyar „feje” vezeti. Ő teszi fel a kérdést, hogy mit üzen Toroczkai azoknak, akik Ásotthalomra költöznének.

Ekkor Toroczkai először a helyszín biztonságát hozza fel.

A lényeg azonban az, hogy nagyon sok tanya áll üresen.

Ezeket pedig fillérekért, nyugat-európai szemmel nézve szinte FILLÉREKÉRT meg lehet venni!

Terjedelmes cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy ez az oroszbarát, szélsőjobboldali minták alapján súlyos propagandatevékenységet folytató lovagrend hogyan segíti és mennyiben támaszkodik a Jobbik alelnökére a magyarországi ingatlanprojektje közben. (Frissítés: Toroczkai cigányozva reagált friss cikkünkre. Részletek itt.) Az alábbi kép (baloldalt Toroczkai) a lovagrend talán eddigi legfontosabb magyarországi vacsoráján készült.

false

 

További részletek a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban!

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2016. dec. 07., 13:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Ariel Berill Uliczki Pici
  2016. december 10., szombat 00:05
  haha, magyar narancs, felforgató balos-soros propaganda....
 2. 3 rworse
  rworse
  2016. december 07., szerda 23:52
  Monnyon le!
 3. 2 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. december 07., szerda 19:20
  Polgármester úr, a magyar föld nem eladó! Magyarország a magyaroké!

 4. 1 rworse
  rworse
  2016. december 07., szerda 17:55
  Cuki.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Ember alatti állapotok
Állatkínzás Magyarországon
Interjúk
Ennio Morricone, Mathieu Kassovitz, Vajda Gergely
Természetjáró melléklet
Teljesítménytúrák, Zemplén
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...