Hivatalos: letette az esküt és nem mond le a tarkólövetős keceli polgármester
hasz_top_story_lead.jpg

Hivatalos: letette az esküt és nem mond le a tarkólövetős keceli polgármester

  • narancs.hu
  • 2014. október 30.

Kis-Magyarország

Haszilló Ferenc arra hivatkozott a mai ülésen, hogy mivel sokan támogatják Kecelen, nem jött el a lemondás ideje. Az ülés hangulatát alapvetően befolyásolta a polgármestert támogatók folyamatos közbeszólása. Állítólag őket „odaszervezték”.

Két tüntetés előzte meg a ma 13 órakor kezdődő alakuló ülést Kecelen. A komoly rendőri biztosítás (mintegy 20 egyenruhás jelent meg a városháza előtt) mellett egy szerényebb létszámú, 8-10 fős csoport Haszilló Ferenc lemondását követelte (itt megjelent az MSZP-s Török Zsolt is), míg egy 50 fős csoport Haszilló maradása mellett kardoskodott.

Ellentüntetők

Ellentüntetők

 

 

Kecelen azóta téma Haszilló lemondása, amióta a magyarnarancs.hu-n megjelent az a hangfelvétel, amelyen a polgármester zsidózik, cigányozik és liberális politikusok kivégzését sürgeti. Haszillót korábbi pártja, a Fidesz ezután kizárta őt soraiból.

A mai, polgármestert támogató tüntetésen beszédek is elhangzottak a városháza előtt. Az egyik felszólaló azt mondta, a történtekért az a felelős, aki kiszivárogtatta a hangfelvételt, míg egy másik felszólaló ennek kapcsán azt mondta: nem volt keresztényi cselekedet Haszilló beszédének „kicsempészése”. Haszilló különben is sokat tett a városért.

Ezt követően mintegy 50 fő, Haszillóval szimpatizáló keceli benyomult az ülésteremben, és ott „olyan hangulatot hozott létre, ami nem tűrte a polgármestert kritizáló hangnemet” – mondta az ülés után a magyarnarancs.hu-nak az egyik jelenlévő.

Haszilló beszéddel kezdett, amit gyakran ennek a társaságnak a tapsolásai szakítottak félbe. A polgármester elmondta: mivel úgy érzi, a városban sokan támogatják, ezért szükség van rá, és egyelőre nem kíván lemondani. Hogy később le fog-e, arról nem tett említést. Azt is mondta, hogy függetlenként fogja a várost irányítani, de igyekszik mindenkivel jóban lenni.

Haszilló az ülésen

Haszilló az ülésen

 

Ezt követően a képviselők a polgármesterrel együtt letették az esküt, és sor került Haszilló Ferenc 448 ezres fizetésének megszavazására. A polgármester mellett tüntetők egyik forrásunk szerint szervezetten voltak ott, és többször fújoltak, ha épp nem a polgármester beszélt. „Az a gond a Ferivel, hogy ő mégiscsak a Fidesz színeiben indult, és nyert. Ez most úgy lenne tisztességes, ha már úgyis ekkora támogatást érez maga mögött, hogy lemond, és megpróbálja újra, függetlenként. Ekkor kiderülne, mi az igazság. Ehhez azonban úgy tűnik, nincs bátorsága, miközben kiszivárgott beszéde óriási kárt okozott Kecelnek” – mondta egyik helyi forrásunk.

A két tüntetés és az alakuló ülés atrocitás nélkül ért véget. A testület Haszilló Ferenc vezetésével elkezdheti a munkát.

Figyelmébe ajánljuk