Esztergom

Letiltják Meggyes Tamás fizetését

  • Köd János
  • 2011. december 20.

Kis-Magyarország

A narancs.hu birtokába került dokumentum szerint a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság letiltotta Meggyes Tamás parlamenti fizetését.

A volt esztergomi polgármester, Meggyes Tamás már korábban is szerette volna, hogy perköltségeit ne neki kelljen állni. December 9-én ennek szellemében terjesztette be Steindl Balázs fideszes frakcióvezető azt, hogy az önkormányzat tíz évre visszamenőleg fizesse ki a már foglalkoztatásban nem álló polgármester és alpolgármesterek ellen a munkájukkal összefüggésben indult perek költségét. (A kötelezettségvállalás független attól, hogy az érintett nyer vagy veszít, alperes vagy felperes a perben.) A perek tárgyát rágalmazásban, becsületsértésben, sajtó-helyreigazításban és magánvádas eljárásokban jelölték meg. Az ülésen részt vevő aljegyző azonban törvényességi kifogást emelt a rendelettel szemben, így a frakcióvezető visszavonta az előterjesztést.

 

 


A tervezetben szintén tízéves visszamenőleges hatállyal szerepelt, hogy a hivatal vezetőit egyszeri díjas, befektetéshez kötött életbiztosítás illeti meg, amellyel kapcsolatban minden költséget az önkormányzat visel. Tétényi Éva polgármester ugyanakkor felhívta az előterjesztő figyelmét, hogy az ügyben rendőrségi nyomozás folyik, ugyanis közpénzből, testületi felhatalmazás nélkül több éven át összesen 12 millió forintért életbiztosítást fizettek két alpolgármesternek és Meggyes Tamás egykori fideszes polgármesternek. Erre akkor derült fény, amikor Meggyes Tamás sikertelenül próbálta meg felvenni a biztosítás összegét. Ezt követően a két alpolgármester az általuk felvett összeget visszafizette a város kasszájába – mondta a polgármester.

 

Információink szerint eddig közel nyolcmillió forintnyi perköltségre vagy kártérítésre ítélte a bíróság Meggyes Tamást első fokon vagy már jogerősen. Jelenleg ebből végrehajtáson legalább 800 ezer forint van. Az összegből, a mellékelt okirat szerint, 2011. november 8-án letiltásra előjegyeztek 331 779 forintot az adós munkáltatójánál, az Országgyűlés Hivatalánál.

Figyelmébe ajánljuk