Nem szavazták meg a polgármester fizetésemelését

Kis-Magyarország

A jászberényi Fidesznek semmi sem tetszik.

975 ezer forint lett volna Budai Lóránt jászberényi polgármester illetménye, és ehhez járt volna még költségterítéséként 145 ezer forint. A polgármesterek béremelésről törvény rendelkezik. Ennek ellenére a Mi Hazánk képviselőjével kiegészülve fideszes többségű jászberényi képviselő-testület szerdai ülésén nem fogadta el az előterjesztést.

Mint azt Szabó Tamás, a város előző, fideszes vezetője hangsúlyozta, a kormányzat szándékát, miszerint emelkedjen a polgármesterek bére, elfogadja, azzal teljesen egyetért. Azzal is egyetért, hogy a város polgármesterének bére nőjön, azzal nincsen gondja, azt teljes mértékben támogatja, ugyanakkor paradox módon Budai Lóránt béremelését nem tudja támogatni. Így sem a jobbikos polgármester, sem az alpolgármester fizetésemelését nem szavazták meg.

 

Baloghné Seres Krisztina jegyző jelezte, hogy a kormányhivatalhoz fordul jogorvoslatért.

A testület ezután hasonlóképpen leszavazta a polgármester szabadságolási tervét. Az előterjesztésből kiderült, hogy 33 napot tavalyról áthozott az idei évre Budai Lóránt. Az előterjesztést a következő ülésen újra tárgyalják. A jegyző ebben az esetben is jelezte, hogy a kormányhivatalhoz fordul jogorvoslatért.

Jászberényben hosszú ideje folyik a harc a Fidesz és az elenzéki városvezetés között. Erről legutóbb ebben a cikkünkben írtunk:

(Címlapképünkön: Budai Lóránt jászberényi polgármester)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk