Az egykori klasszis felháborodva osztotta ki a válogatottat – Király és Dzsuzsák is kapott

  • narancs.hu
  • 2016. július 2.

Kispálya

Váczi Zoltán szerint simán ott lehetnénk még az Eb-n, ha...

...ha a portugálok ellen vereségre játszunk, és elkerüljük a csoportelsőséget. A Békéscsaba és a Vasas egykori csillaga a Borsnak mondta el, hogy erről mindenképpen a csapat vezetése tehet.

„Felháborít, hogy csak nálunk nem volt olyan vezető, aki felismeri, hogy a csoport­elsőség nem jó. Ha másodikként vagy harmadikként jutunk tovább, elkerüljük Belgiumot, és most Izland vagy Portugália helyett mi lennénk ott a nyolc között” – vagyis szerinte simán átgázoltunk volna Anglián vagy Horvátországon.

Király Gábor és Dzsuzsák Balázs is megkapja a magáét

„Azok voltak a csapat gyengéi, akiknek húzni kellett volna a gárdát. Király amikor nem kellett, kijött, amikor kellett, nem jött ki a kapujából, Dzsudzsák pedig a Hősök terén megmutatta, jobban teljesít a mikrofon előtt, mint a pályán” – jelentette ki a 2-szeres válogatott labdarúgó, aki nemcsak pazar megmozdulásaival vonult be a magyar sporttörténetbe, de korábbi nyilatkozataival is. Gondoljunk csak erre a kérdés-válaszra:

„És mi igaz abból, hogy egy ízben Békéscsabán részegen érkezett a Fradi elleni meccsre, majd végül három gólpasszal zárt?

Ez így történt, akkor már eldőlt, hogy a Vasashoz igazolok, nem is akartam játszani, mire a társak eljöttek értem a presszóba, és két-három órán át győzködtek, hogy gondoljam meg magam.”

Mi tagadás, kevesen vannak, akik ilyen frappánsan tudták volna összefoglalni az 1990-es évek hazai labdarúgásának lényegét.

(Leadkép innen.)

Figyelmébe ajánljuk