Az első millió felé – Gazdagodjon meg a Magyar Naranccsal!

  • SF Főosztály
  • 2016. június 10.

Kispálya

Ha velünk tippeli végig a foci-Európa-bajnokságot, nemcsak gazdagabb, hanem okosabb is lesz július 10-re! (És szebb is, nyilván.) Szigorúan csakis 18 éven felülieknek!

Szerkesztőségünk társelnöki rendszerben működő Sportfogadási Főosztálya (SF) ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy a Narancs drága Olvasóinak megmutatja a gyarapodáshoz vezető utat. Az első millió forrását ne firtassák, a többiről örömmel számot adok – nyilván hallották már ezt a hol Henry Fordnak, hol John D. Rockefellernek tulajdonított marhaságot. Ez lehet, hogy tökéletesen igaz üzletemberekre vagy politikusokra, viszont bizonyosan nem igaz a sportfogadóra. A sportfogadó – már ha ez tényleg elkerülhetetlen – nyíltan és büszkén beszélhetne akár az első milliójáról is, főleg, ha leadózott utána. Ám ameddig ilyenről nem adhat számot, addig is szívesen beszél az első millióig vezető kudarcok sorozatáról: arról a mélyen megélt tapasztalatról, hogy a sportfogadás mindenekelőtt az életre nevel. Elsősorban is azért, mert a permanens bukás mindennél jobban erősíti a kudarctűrő képességet. A főnöke egy állat, aki kollégái előtt megalázza? Kirúgják a munkahelyéről? Mészáros Lőrinc egyik cége visz el közbeszerzési pályázaton önök elől egy állami megrendelést? A sportfogadó mikszáthi flegmával szemlél minden hasonló gyalázatot. Szögezzük le tehát, hogy a sportfogadás lényege nem a nyeremény, nem az az izgalom, amit a megtippelt eredményre várva élünk át, hanem az emberi jellem megacélozása, s ily módon a tökéletesítése. A sportfogadó ezáltal válik egyszerre megveszekedett realistává (mivel pontosan tudja, hogy a legnagyszerűbb fogadási sorozata is bármikor elbukhat egy Barcelona–Bivalybasznád 0-1-es mérkőzésen) és megingathatatlan optimistává (mivel soha nem lankad reménykedni abban, hogy az ilyesfajta szerencsétlenségek őt ezúttal elkerülik).

A sportfogadás lételméleti aspektusairól mára ennyit, térjünk a gyakorlati dolgokra.

false

Sportfogadással többféle módon juthatunk el az első millióig, mi a fontolva haladás módszere mellett döntöttünk. Alacsony téttel, csupán 250 forinttal indítunk (hiszen a sportfogadó számára szent a családi költségvetés egyensúlya), és vagy 1.) egyszerre csak egy eseményre tippelünk, vagy 2.) kötésben maximum öt alacsony fogadási szorzójú (odds) kimenetelre. (Nagyon kezdőknek: minél alacsonyabb az odds, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a kiválasztott eredmény bejön. A kötésben fogadás pedig azt jelenti, hogy valamennyi – kettő, három, négy stb. – tippnek helyesnek kell lennie. Ha csak egyet is bukunk, az egész szelvény megy a kukába.)

Mivel nincs ingyenebéd, nem ajánlunk irodát, a választást teljes mértékben önökre bízzuk. Maradjunk annyiban, hogy a neten számos sportfogadási iroda áll rendelkezésünkre, minimális erőfeszítéssel csekkolható, melyikük megbízható. Ha a magyarországit választjuk (megbízható), akkor a nyereményünk nettó összeg, mivel az iroda már levonta a nyeremény utáni adót. Ha nem magyarországi irodánál játszunk (a legismertebbek úgyszintén megbízhatók), akkor a nyeremény bruttó összeg, az adózás tehát a játékos felelőssége és dolga. (Egy következő posztunkban ez utóbbit is tisztába tesszük.)

Akkor hát gazdagodásra föl!

false

A mai nyitányon a házigazda franciák a románokkal játszanak. A francia győzelem jószerivel borítékolható (ezt jelzi az is, hogy általában 1,3 körüli szorzóval adják), mi indításként mégis egy rizikósabb tippet ajánlunk. A nyitó meccsek többnyire dögunalmasak, a leggyakoribb eredmények a 0-0, az 1-0 és az 1-1. Főosztályunk hosszas elemzés után mégis arra jutott, hogy a ma esti mérkőzésen legalább három gól lesz.

A Magyar Narancs tippje a Franciaország–Románia mérkőzésre: 2,5 gól fölött (jellemzően 1,8 körüli oddsszal).

Végezetül egy apróságra szeretnénk fölhívni mindannyiuk figyelmét. Sportfogadási Főosztályunk két társelnöke máig maga készíti el a kávéját, és maga megy le a sarki közértbe 10 deka parizerért. Vagyis egy rossz szavunk nem lesz, ha e tények ismeretében önök inkább a 2,5 gól alatt lehetőséget választják.

Ám akár velünk, akár ellenünk fogadnak, szívünkből kívánjuk: szerezzék meg első milliójukat a Magyar Narancs tippjei alapján!

Frissítés: 2-1 lett a vége, tippünk tehát helyes volt.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.

A szédülésig

  • Pálos György

A szerző e kisregény megjelenése idején, 2021-ben már befutott író, megkerülhetetlen irodalmárnak számít Katalóniában, és talán a világban is. Katalán identitása is közismert, ami szintén hozzájárul helyi nimbuszához.

Gender a manézsban

A férfi és női szerepkör átalakulása lerágott csont, olyannyira, hogy a nemek szerepkörének egyik legmeghatározóbb új kihívása az, hogy újra és újra meg kell hallgatnunk az átalakulásukról szóló históriát. Nagyon nehéz olyan irányból közelíteni meg a témát, amely (legalább az egyik nemnél) ne szemforgatásba vagy köldöknézegetésbe torkollna.

Teljes elsötétítés

Jánd falujának és az ország 4113. sz. útjának a szélére a korábbi „Isten hozott” vagy valami hasonló szöveget mutató tábla helyére kiraktak egy újat, amelyre ékes külföldi nyelven a következőket pingálták: „No Migration, No Gender, No War” – számolt be az ATV híradója.

Ki vannak fizetve

A múlt kedden jelentette be Magyar Péter, hogy péntek délutánra tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé, s azon a kormány lemondását fogja követelni, amiért máig nem kért bocsánatot a bicskei gyermekotthonban elkövetett pedofil bűncselekmények áldoza­taitól.

„Egy névtelen feljelentés miatt”

2021. február 5-én hajnalban rájuk tört a rendőrség, ezután döntöttek úgy a férjével, Szász János rendezővel, hogy Amerikába költöznek. Semmijük sem volt, mindent maguk mögött hagytak. Harminc év színészi pályafutás után egy idegen országban talált új hivatást.

Csak nyelvében élne

  • Domány András

Śląsk lengyelül, Schlesien németül, Slezsko csehül, Ślůnsk sziléziai nyelven – Lengyelország délnyugati csücskének nem csak a múltja hányatott, a jelene sem könnyű. A helyi, alapvetően lengyel tudatú kisebbség és annak nyelve körüli, több évtizedes vita újraéled, mert a szejm regionális nyelvvé nyilvánította a sziléziait. Kaczyński hülyéinek több se kellett.

Lehetnénk barátok

„Pedig barátok is lehettünk volna!” – viccelt pénzügyes kollégánk, és mindenki nevetett. A busz kikanyarodott a repülőtéri útra. A nagyjából harmincfős küldöttség, amelyben ott volt az összes minisztérium európai ügyekért felelős vezetője, elindult haza. Fáradtak voltunk, de bizakodók.