Kitüntetést kapott Bolba Márta, amiért segít a perifériára szorult embereken, és szót emel a hatalmasok visszaélései ellen

  • narancs.hu
  • 2017. október 12.

Lélek

„Teszi a dolgát higgadt tárgyilagossággal, megvesztegethetetlen következetességgel végzi szolgálatát.”

Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a „Fidentia pro ecclesia” emlékérmét idén

Románné Bolba Mártának ítélte oda a társadalom perifériájára került emberek érdekében végzett sokoldalú és reményt adó tevékenységéért.

A VIII. kerületben dolgozó evangélikus lelkészről azt írják a laudációban, hogy „a főváros egyik legreménytelenebb helyén, a VIII. kerületi Magdolna-negyedben építi a reménység szigetét. Az evangélium erejével és a civil szerveződés számos eszközével küzd a perifériára került emberekért, azokért is, akiket a társadalom egy része inkább kivetne magából: a hajléktalanokért és a menekültekért”.

Románné Bolba Márta

Románné Bolba Márta

Fotó: YouTube/Nyolc óra negyven

Kiemelik, hogy Bolba Márta „szót emel a hatalmasok visszaélései ellen, nem hagyja, hogy közéleti szerepvállalása miatt egyházi tisztségét politikai érdekek szennyezzék be. Teszi a dolgát higgadt tárgyilagossággal, megvesztegethetetlen következetességgel végzi szolgálatát.

Hiteles személyisége, bátor kiállása az egyháztól távol élő emberek számára is vonzó és követésre méltó”.

Az emlékplakettet a hónap végén, október 31-én, kedden 16.00 órakor adják át a Wesley János Lelkészképző Főiskolán a reformáció 500. évfordulójára szervezett minikonferencia befejezéseként.

Bolba Márta idén tavasszal függetlenként elindult a józsefvárosi Magdolna-negyedben az időközi önkormányzati választáson, ekkor beszélgettünk vele hosszabban:

Új hangok

A szegényektől pénzt beszedő fideszes képviselő helyére keres új embert a VIII. kerületi Magdolna-negyed. A mandátumért a jelenlegi alpolgármester, egy evangélikus lelkész, egy rapper, egy helyi civil és a Jobbik kerületi elnöke verseng.

Figyelmébe ajánljuk