Szombathelyi püspök: Én szívesen vendégül látom a menekült gyerekeket, akiket Őcsényben nem fogadtak

  • narancs.hu
  • 2017. október 2.

Lélek

Van, aki még tudja, mit jelent a segítségnyújtás.

„Én szívesen vendégül látom néhány napra a gyerekcsapatot, akár itt a püspökségen” – ezt mondta Székely János, Szombathely megyés püspöke a hvg.hu-nak, aki a lap munkatársától tudta meg, hogy az őcsényi lakossági fórumon úgy döntöttek, nem járulnak hozzá, hogy a Magyarországon teljesen jogosan tartózkodó menekült gyerekek mehessenek a település egyik panziójába, sőt a helyiek a panziótulajdonos autójának kerekeit is kiszúrták. A község polgármestere lemondott posztjáról, Orbán Viktor pénteken pedig helyesnek nevezte az őcsényiek tettét.

Székely János

Székely János

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A portál által megkeresett püspök azt mondja, „fontos és helyes a saját, keresztény értékeken nyugvó kultúránk, a társadalmunk biztonságának védelme, ám épp így fontos a rászoruló, a családja biztonságát és túlélését mentő ember segítése”. Szerinte arra is figyelni kell, hogy a menekültek számára ne vesszen kárba az az idő, amit távol töltenek a hazájuktól, és amikor jobbra fordul a helyzet, vissza tudjanak térni.

Ne felejtsük el megemlíteni: Erdő Péter bíboros szombaton faképnél hagyta a Hír Tv riporterét, amikor az az Őcsényben történtekről kérdezte volna. Erre válaszul Schilling Árpád rendező kemény hangú Facebook-posztban ment neki Erdő Péternek.

Figyelmébe ajánljuk