Az alagi lóversenypálya nem közpark! - nagy a felháborodás Dunakeszin

Lokál

Az állami lovas cég kerítést építtetett, hogy vissztartsa a „betolakodókat”. 

Megütközéssel fogadták a Dunakeszin élők, hogy a Kincsem Kft. elkerítette az Alagi Lóverseny Tréningközpont területét a dunakeszi repülőtértől. A lépés egyébként nem előzmény nélküli; értesüléseink szerint a helyiek sokszor áttévedtek a lovasközpont területére, például kutyasétáltatás közben, ami zavarta az állami céget. A Kincsem Kft. marketing osztályvezetője kérdésünkre azt válaszolta, a tréningpálya nem közpark, hanem a társaság vagyonkezelésében álló magánterület, ahol közel háromszáz nagyértékű versenyló áll, tréningezik a hét minden napján. 

„A város és elsősorban a dunakeszi-alsói lakóövezet bővülésével egyre több lakos jön be a területre engedély nélkül, mellyel az ott tréningező lovak és lovasok, valamint a saját testi épségüket is veszélyeztetik”

– írta megkeresésünkre a Kincsem Nemzeti Kft. nevében Krebs András. 

„Az engedély nélküli belépés mellett, az egyre jobban szigorodó állategészségügyi előírások betartása, a lovak védelme és a saját magánterületünk megóvása érdekében hoztuk meg ezt a jól megfontolt döntést, hogy a területünk alsói részén kerítést építünk, amely egyébként semmiben sem tér el az összes alsói portát egymástól elválasztó kerítéstől. Az építést átfogó tervkészítés és az érintett lakók tájékoztatása előzte meg” – fogalmazott Krebs András levelében. 

Kerestük az önkormányzatot, hogy a kerítés megépítése megelőzhető lett volna-e valamilyen módon, de kérdéseinkre nem kaptunk választ. Ahogyan Varga Zoltán Péter jobbikos önkormányzati képviselő sem, aki a képviselő-testület elé vitte az ügyet. Erről szóló bejegyzésében arról írt, a Helyi Építési Szabályzat szerint nem biztos, hogy ezt a Kincsem Nemzeti Kft. megtehette volna; az ülésen nem kapott felvetésére választ, a főépítész majd írásban reagál. 

(Címlapképünkön: A Ribárszki istálló lovai tréningen vesznek részt az Alagi Lóversenypálya és Traningközpont pályáján, Dunakeszin 2013. július 10-én. MTI Fotó: Beliczay László)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk