Mától nem Zacher Gábor vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát

  • narancs.hu
  • 2018. április 4.

Lokál

Egy újabb, halállal végződő eset után kínálta fel az intézmény az orvosnak a lemondást, amit ő elfogadott. Frissítés: Zacher cáfol. Mi az igazság?

"Egy újabb, halállal végződő eset után kínálták fel a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit ő elfogadott" – tudta meg a hvg.hu.

Mateisz Erzsébet háziorvos nyílt levelében néhány napja no go zónának titulálta a Honvédkórház sürgősségi osztályát, miután kiderült, hogy betegét onnan érdemi vizsgálat nélkül elküldte az akkor ügyeletes Zacher Gábor. A sebét átkötözték és adtak neki fájdalomcsillapítási tanácsokat, ennek ellenére az idős nőt másnap komatikus állapotban szállították vissza az intézménybe, akkor már segíteni nem tudtak rajta és meghalt.

Ez már nem az első eset a kórház életében, több hasonló esemény történt, ráadásul többször is Zacher Gábor volt az ügyeletes orvos. Ugyan az esetek után Zacher azt mondta, szakmai hiba nem történt, az utolsó esetben pedig hiába kérte a háziorvos, nem indítottak vizsgálatot, Zacher Gábor most mégis "elfogadta a sürgősségi osztály vezetői posztjáról való lemondás felkínált lehetőségét".

A sürgősségi ellátásról és annak problémáiról már több helyen írtunk, például a Narancs egészségügyi blogján, a Materia Medicán itt és itt. Összefoglaló cikkünket pedig lentebb olvashatják.

Frissítés: Az atv.hu elérte Zacher Gábort, aki cáfolta a hvg.hu értesüléseit. A lapnak annyit mondott: „Két szót fogok mondani Önnek: nem, nem. Nem mondtam le, nem ajánlották föl. Ennyi."

„Meddig kell még várni?" - Padlón a sürgősségi ellátás

Túlzsúfoltak a sürgősségi osztályok, ezt senki nem vitatja - az okokról már megoszlanak a vélemények.

Figyelmébe ajánljuk