Történelmi haderőfejlesztéssel a migráció és a terrorizmus ellen!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 08., 18:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Simicskó István annyira belelendült a katonásdiba, hogy épp csak azt nem mondta ki, hogy egy katona élete felér három civilével.

A Magyar Honvédség koszovói békefenntartó kontingense 18. váltásának kibocsátó ünnepségén tartott beszédében a honvédelmi miniszter megint megadta az irányt, azt mondta, hogy katonának lenni a legnemesebb feladat, mert nincs nemesebb annál, mint a nemzetet szolgálni.

Simicskó volt az egyébként, aki a nemzeti konzultációs turné karcagi állomásán Donald Trump könyvét ajánlotta a hallgatóság figyelmébe, amelyben az amerikai elnök a mexikói határra vonatkoztatva azt írta, „a jó szomszédot a jó kerítés teszi”.

Ha most ebből nem is idézett, azt azért kifejtette, hogy a legnagyobb veszedelmet továbbra is Brüsszel és Soros más közéleti személyiségek jelentik, akik azt akarják, hogy az emberek elfelejtsék, meg kell erősíteni az európai értékeket – majd hozzátette, Brüsszel például a kötelező kvóta vagy a bevándorlás erősítésének kérdésében „versenyezteti” a tagállamokat. „Én azt vallom, hogy a téves úton való versenynél egy jól megfontolt és a helyes irányba megtett lépés többet ér. Magyarország megfontolt, bölcs és jó lépést tett az elmúlt 2,5-3 évben, és példát mutat Európa számos országának, Brüsszelnek meg különösen” – hangsúlyozta.

Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elkezdődött, s a következő években meghatározza a helyes irányokat. Ezek egyik célja az ország biztonságának szavatolása az új típusú kihívásokkal – mint a terrorizmussal és a migrációval – szemben. A miniszter szavai szerint ez egy történelmi időszakot eredményez a hadseregben: kicserélődnek a régi eszközök és új felszerelést kapnak a katonák, miközben nő az illetményük. Megérkeztek az AIRBUS A319-es szállító repülőgépek, és 100 új buszt is rendelt a honvédség, amelyek közül 40-et hamarosan át is adhatnak – fűzte hozzá.

Hogy a Zrínyi 2026 program elindult, az kétségtelen, még egy áprilisi közbeszerzés kapcsán adtunk hírt arról, hogy a Magyar Honvédség 25 mahagóni beépítésű, szőnyegborítású vitorlást szerzett be, egyenként 8,7 millió forintos áron.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 08., 18:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  rworse
  2018. február 08., csütörtök 22:24
  Simicskó István:
  Új ne bántsd a magyart
  Az flamand áfium ellen való orvosság
  avagy
  Az flamandnak magyarral való békessége ellen való antidotum

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...