4 jó film, amiért érdemes júniusban moziba menni

  • Gera Márton
  • 2018. június 3.

Mikrofilm

Drogkereskedők és ügynökök, rablók és gengszterek a nyár eleji filmes kínálatban.

A június hagyományosan az expozíciója a nyári filmtengernek: a legnagyobb blockbusterek még nem futnak be, de a forgalmazók, akik szeretnék elkerülni a filmtorlódást, néhány csemegével és akár egy-egy nagyobb közönségfilmmel már elkezdik pörgetni a verklit. Ebben a hónapban így beérkezik a Jurassic World n+1. folytatása, jön egy közepesen értelmes tinifilm (Kszi, Simon), és a tengerentúlon elmondhatatlanul népszerű Amy Schumer ismét megpróbálja meghódítani az itthoni nézőket is (Túl szexi lány). De lesz itt még négy olyan film, amelyre mindenképpen érdemes odafigyelni.

Örökség

Az év legfélelmetesebb filmje – mondták többen is az Örökségre, ez ugyan nem jelent semmit, de nagyon úgy tűnik, hogy megint egy, a horror bevett szabályait kiforgató darabbal van dolgunk. Ari Aster első nagyjátékfilmjéről ugyanis olyanokat írtak, hogy a Rosemary gyermeke és Az ördögűző méltó folytatója, mások meg szimplán elmesélték, hogy a vetítés után álmatlan éjszakáik voltak. Az Örökséget a januári Sundance Filmfesztiválon mutatták be, és szerencsére a magyar mozikba is hamar eljut, amiben az is közrejátszhat, hogy az utóbbi években a horror kilépett a kerülendő kategóriából a hazai filmforgalmazók között.

Mikor kerül a mozikba? Június 7-én

Hereditary | Official Trailer HD | A24

SUBSCRIBE: http://bit.ly/A24subscribe From Ari Aster and starring Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, and Milly Shapiro - Coming June 8, 2018.

Gotti

Az American Crime Story első évada már jelezte, hogy John Travolta talán visszatérhet a filmezés élvonalába, legalábbis olyan átéléssel hozta az O. J. Simpson mellett kiálló ügyvédet, Robert Shapirót, hogy még a Faterok motoronhoz hasonló borzalmakat is hajlandók voltunk zárójelbe tenni. Hogy a Gotti lesz-e a nagy visszatérés, az persze kérdés, ugyanis a stúdió eredetileg dobta a filmet, ami mégiscsak arra utalt, hogy minőségi problémák adódtak. Ám az előzetesben Travolta elég meggyőzően néz Gotti maffiózó szerepében. És hát mi is lenne jobb választás a visszatérésre, mint a zsáner elemeit újrahasznosító maffiafilm!?

Mikor kerül a mozikba? Június 14-én

Gotti (16) hivatalos magyar szinkronos előzetes

Gotti (16)  június 14-től a mozikban! A szegény olasz–amerikai családból származó John Gotti lenyűgöző személyiségével és szókimondó stílusával a New York-i Gambino bűnszervezet tagja lesz, majd egy véres puccsal át is veszi az irányítását. Miközben szerető apa és férj, aki mindent megtesz a családjáért, kegyetlen és könyörtelen gengszterként híresül el a városban, akit tisztelnek és rettegnek az emberek.

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

Hogy az Ocean’s 8 folytatás, spin-off, avagy reboot-e, azt nem olyan egyszerű megmondani. Az mindenesetre biztos, hogy a trilógia mellékszálában Danny Ocean húga (Sandra Bullock) akarja végrehajtani a nagy rablást, és ebben olyan partnerei lesznek, mint Cate Blanchett, Rihanna, Helena Bonham Carter és Sarah Paulson, akire mostanság a korábbinál is jobban érdemes odafigyelni. A film nyilván tipikus heist mozi lesz, némi feszültséggel, némi poénkodással és kicsivel több csavarral, mindettől pedig igen szép bevételt remél a stúdió. És ha az Ocean’s 8 tudja hozni a trilógia első részének hangulatát, akkor tényleg nem lesz nagy gond

Mikor kerül a mozikba? Június 21-én

OCEAN’S 8  AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE  Magyar szinkronos előzetes (12E)

OCEAN’S 8  AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE  2018 NYARÁN A MOZIKBAN! Főszereplők: Sandra Bullock, Rihanna, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna, Awkwafina, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Zayn Malik, Olivia Munn, Dakota Fanning, James Corden, Carl Reiner, Kylie Jenner, Kim Karadshian West, Kendall Jenner. Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy.

Sicario 2. – A zsoldos

Azt mindenki eldöntheti a saját ízlése szerint, hogy a Sicario szimplán csak 2015 legnagyobb meglepetése, vagy az év legjobb filmje volt-e. Annyi biztos, hogy Denis Villeneuve véres drámává tette az ügynökök és drogkereskedők közötti harcot, miközben hű operatőr társa, Roger Deakins olyan felvételekkel nyűgözte le a nézőt, hogy azok láttán még a legkegyetlenebb mexikói drogbáró is feladta volna magát. Ennek ellenére a Sicario nem éppen az a film volt, amelynek folytatást képzeltünk el, de a siker nagy úr, így a hónap végén megérkezik a második rész. A közben a Szárnyas fejvadász folytatását is tető alá hozó Villeneuve nem tért vissza a rendezői székbe, ahogy Emily Blunt is kimarad az új részből, ami mindenképpen ront az összképen. Ugyanakkor Benicio del Toro és Josh Brolin szerencsére újra fegyvert ragad, hogy az akcióra immár jóval inkább fókuszáló epizódban menjenek neki a megállíthatatlanul terjeszkedő mexikói kartelleknek. Ha csak feleannyira lesz letaglózó film a kettes Sicario, mint az egyes, már akkor is elégedetten jöhetünk ki a moziból.

Mikor kerül a mozikba? Június 28-án

Sicario 2.  A zsoldos magyar szinkronos előzetese

Folytatódik a nagy sikerű Sicario, itt A zsoldos magyar szinkronos előzetese! Bővebb infók: https://filmtrailer.hu/trailer/sicario-2-a-zsoldos-magyar-elozetes/

Figyelmébe ajánljuk