Önálló sorozatot kaphat Havas Jon

Mikrofilm

Újra közeleg tél.

Önálló sorozatot készít az HBO a Trónok Harca Havas Jonjáról.

A Hollywood Reporter értesülése szerint a streamingszolgáltató elkezdte óriási kasszasikert arató fantasysorozata első folytatásának fejlesztését, melynek középpontjában a kegyetlen világban családja nemes értékeiért harcoló hős, Havas Jon áll.

A rajongók kedvencének számító szereplőt ismét Kit Harrington fogja alakítani. A színészt kétszer jelölték Emmy-díjra a fantasysorozat hősének megformálásáért. A Trónok harca nyolc évada után Harrington a Marvel-univerzumban bukkant fel, a 2021-ben bemutatott Örökkévalókban játszott.

Az új széria híre azt jelenti, hogy az augusztusban induló Sárkányok háza előzménysorozaton kívül már hét Trónok harca-projekt készül. A Sárkányok háza a Targaryen-házon belüli polgárháborúról mesél, az eredeti sorozat cselekménye előtt 200 évvel játszódik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében. 

Búcsú a gonosztól

A német író, Otfried Preuβler (1923–2013) művei közül itthon leginkább a Torzonborzról, a rablóról (eredeti nevén Hotzenplotz) szóló történeteket ismerjük.

Kedvezmény

Az idén 125 éves Közlekedési Múzeumot bombatalálat érte a 2. világháborúban, az épület és a gyűjtemény nagy része elpusztult. Csak 1965-ben nyílt meg újra, majd ötven éven át működött, a hiányosságai ellenére is hatalmas érdeklődés mellett. A Liget-projekt azonban a Közlekedési Múzeumot sem kímélte, 2015-ben bezárták, 2017-ben lebontották.