Kihagyhatatlan kép: így még nem látta a Kossuth teret

Lélegzetelállító fotóval jelentkezünk a tüntetésről. Megtelt a Kossuth tér.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 13., 11:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Németh Dániel kollégánk pazar fotót lőtt a Kossuth téren.

false
szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 13., 11:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kommentek

Rendezés:
 1. 27 Curry
  Curry
  2016. február 14., 17:32
  Cyrano
  Teljesen igy van: a fejlodes kimutathato volt a teszteken is. De mit szamit a valosag, ha hitrol van szo. A minosegi iskolakban, ahova betekintesem volt, nem kritizaltak a tanarok a MB-fele vezetest, csak a "hivok", es akik nem belul voltak. A szokasos "balintkazas" resze volt a lejarato hadmuveletnek, amitol visszhangzott a korabeli jobboldali sajto.Viszont a tanarok szabadok voltak, megvalosult a szabad tankonyv-valasztas, volt nyomtato es tinta, sot fejlesztes is. Volt tovabbkepzes es kulfoldi tanulmanyut, a diakok szepen letettek a nyelvvizsgat, volt, aki kettot is. Az iskolaban nem volt politizalas, illetve akkor is a fideszesek hallattak a hangjukat, lenezoen mar akkor is a csendes tobbseggel szemben. Nem kellene tovabb turni a tanaroknak, hogy nem bannak veluk ertelmisegikent! A diakok biztosan csak nyernenek a tanari szabadsag visszaallitasaval, es akkor meg a fideszes szulok is belethatnak, hogy minosegre van szukseg az elet minden teruleten. Peldaul a palyazatok teren mennyi energia es kreativitas szabadulhatna fel, ha nem a fidesz-huseg szerint osztanak az EU-s penzeket! (Elnezest az ekezetek hianyaert!)
 2. 26
  Norsics Istvánné
  2016. február 14., 09:46
  Egyáltalán ki a csürhe? Azok akik megkeresik nekik a pénzt kőkeményen megdolgoznak érte és ilyen olyan fizetési kötelezettséggel vissza kell adni, hogy minél többet tudjon a Orbán kormány lopni? Még ők merik az embereket csürhének nevezni ennyi ésszel nem volna szabad nekik egy országot irányíta. Ha bár itt irányításról nem beszélhetünk csak lopásról hazudozásról és a nép sárba tiprásáról. Nagyon meg kellene már buktatni ezt a kormányt. Hideg vizet sem érdemelnek amit tettek és tesznek a néppel.
 3. 25 Cyrano
  Cyrano
  2016. február 14., 07:48
  Curry: én arra is emlékszem - sajnos - milyen elutasító volt a pedagógusok egy része a Magyar-féle oktatási reformmal szemben. Pedig a PISA felmérés visszaigazolta, azt, ami az oktatásban történt. A funkcionális analfabétizmus visszaszorítása olyan mértékű volt, ami miatt ma Orbánék világelsőknek kiáltanának ki bennünket (Érettségizettek között (!!!) 25 % volt, ezt szorították vissza bő három év alatt 17,5 %-re).
  Nem véletlen, hogy a 25 pontos követelés majdnem teljesen a szoc-lib. kormány által bevezetett oktatási reformmal azonos. (Ámbár a bajok orvoslását a pedagógus oktatás reformjával kellene kezdeni.)
 4. 24 Cyrano
  Cyrano
  2016. február 14., 07:38
  Szegény 23-aska!
  Magának az Asztóriánál kezdődtek az események?
  Magának bárki bármit mond...jah persze a lehallgatott telefonok, a wikileaks által közzétett iratok sem számítanak.
  Tanuljon kissé történelmet, akkor rájön: nem mindig az történik, amiről maga hiszi, hogy történik.
  És végül: jobb ha tudja, a törvény ma is úgy szól: ha a rendőrség felszólítja, hogy távozzon, és ennek ellenszegül, a rendőrség kényszerítő eszközt vethet be. (Márpedig magán kívül sok-sok tv néző hallhatta, hogy nem egyszer hangzott el a felszólítás.)
  Ágyútölteléknek használták, legyen rá büszke. (Én ugyan nem lennék, de maga tudja.)
 5. 23
  2016. február 14., 07:01
  A 2006-os események nem gyújtogatással,székházrombolással.kezdödtekOtt voltam,tudom,-bárki bármit mond-az Astóriától távozó tömeget támadta meg a rendőrség.Válogatás nélkül verték az embereket,öregeket,fiatalokat.Képzeld el,hogy tegnap a Kossuth térről távozókat elkezdték volna gumibotozni.Szerencsére nem a baloldal "demokráciája"van.Tehát.Nem tankkal és barikáddal kezdődött a a2006-os rendőrattak.Aki ezt állítja egyszerűen hazudik.
 6. 22 Curry
  Curry
  2016. február 14., 00:32
  Gratulálok a fotóhoz, felejthetetlen!
 7. 21 Curry
  Curry
  2016. február 14., 00:30
  Akiknek nem szelektív az emlékezete, meg tudjak, hogy a balliberális kormányok alatt befektettek az oktatásba, es nem kivettek százmilliókat--raadasul stadionokra. Gondojunk csak az "okostáblák" beszerzésén mekkorát szórakozott a lebutított Orbán-hívő, mert akkor éppen az volt a propaganda a Magyar Nemzet, Hír tv es társában.Kivancsi vagyok, szülőkent olyan nagyon meg vannak elégedve a "hívek" azzal, amive az iskolát es az egész országot tettek Orbánék?
 8. 20
  Pálfy Zoltán
  2016. február 13., szombat 17:29
  Ne hasonlítsuk a helyzetet az MSZP idejéhez. Semmi értelme. Akkor még volt az oktatásnak függetlensége. Mára nincs. Az oktatáson lehet javítani, azonban a Fidesz rendszere pont az ellenkezőjét teszi.
  Ha valaki azt mondaná, a tanárok taníthatnának jobban, annak igaza lehet. Ez az állítás NEM igaz az idős, tapasztalt tanárokra, akik ma is képviselik a színvonalat. Az új Orbán-rendszer pont őket rúgja meg a legjobban.
  Az én egyik szülőm tanár. Nagyon jó tanár, több évtizede tanít. Hogy legyen ideje tanítani is, én csinálom meg neki az ostoba adminisztrációs munkát. Hétvégén is, este is sokszor elfoglalt vagyok.
 9. 19 Cyrano
  Cyrano
  2016. február 13., szombat 15:48
  YoungVic: A wikileaks által nyilvánosságra hozottak elég egyértelműek.

  16-os: Ez hazugság. Az előbb hivatkozott wikileaks iratokban bizony az szerepel, hogy ezt pont a fidesz-közeliek tették.
  A rendezvényekről szóló törvény úgy intézkedik, hogy a helyszín biztonságos elhagyásáról a rendezvény szervezőinek kell gondoskodnia. Megtették? Nem. Figyelmeztették az embereket, hogy a színpadról láthatóan rendőri művelet zajlik a Deákon, ne menjenek arra? Nem.
  És legfőképpen: a rendőrség hiába könyörgött, hogy ne ott legyen a nagygyűlés. Orbán ragaszkodott a helyszínhez. Sem azelőtt, sem azóta SOHA nem rendezett ott semmit a fidesz. (Nem mellékesen, miért is lépett le a rendezvény vége előtt, páncélautón a vezír? Csak nem tudott valamit?) Gondolkodni, logikusan egymás mellé rakni dolgokat senkinek nem tilos.
 10. 18 RealistaNő
  RealistaNő
  2016. február 13., szombat 15:31
  Ne keverjünk oktsatásba politikát...Már így is jó néhány intézmény élére egy, szakértelemben kevésbé rátermett vezetőt ültettek. Egyik nagy baj ebben az országban, hogy sokan ítélkeznek a pedagógusok felett úgy, hogy fogalmuk sincs mit beszélnek, csak a médiában szajkózott féligazságokat szajkózzák. Én 3 területen dolgoztam 25 év alatt, a pedagóguslét bizony mindhárom közül a legnehezebb. Én a diákjaim szerint jó tanár vagyok, szeretik az óráimat, mindig számíthatnak rám és tudok is tanítani. Igyekszem érthető lenni, jó légkört teremteni. De beletörik a bicskám a taníthatatlan tankönyvekbe, a taníthatatlan tantervbe, a tanárokkal szembeni irreális elvárásokba. A szakiskolai osztályokba több olyan tanulóm van, aki még mindig szótagolva olvas, magyar szavakat nem ért. S ez a tanárok hibája? Egyik -másikuk családjában 8-10 gyerek van, alig tudják a családtagokat felsorolni, anyukát dolgozni nem, csak terhesen látták. Munkára képtelenek, szülni akarnak. A tanár nem varázsló. 25 óra kötelező heti órám van, 15 féle tárgy, havi dolgozatok, folyamatos készülés. Heti 60 óra, idegfeszítő osztályok, a diákok részéről is mérhetetlen agresszió, deviancia. Méghogy a tanárok hallgassanak! Van óraadó kolléga, aki 2 hónap után heti 10 óránál azt mondta, minden elismerése a tanároknak, jövőre nem csinálja. S nézzük a diákokat: hazamegy fél 4-4 órára, hulla fáradt, örül, hogy kettes szintre teljesít. Ezért is a tanárok a hibásak? Könnyű az íróasztal, de még a kapanyél mögül is mondani, hogy a tanárok tehetnek mindenről, de jó házat csak jó alapanyagokból, malterból lehet építeni és itt most tényleg szinte minden vacak...Sajnos én már nem vagyok optimista. Ez a Kormány nem látja be a hibáit. Nem lát, vagy nem hajlandó ott orvosolni a prolémát, ahol a seb vérzik. Több kolléga a pályaelhagyást fontolgatja. Ők azok, akik lelkiismeretesen csinálják...Mert aki szívét is beleadja, az belerokkan. Nekem ebben a tanévben lettek komoly egészségügyi gondjaim a túlterheltség, a stressz miatt. Először a folyamatos hát-és derékfájdalmak, a szívtáji szorító fájdalmak és a pajzsmiriggyulladás. Ki az aki irigyli és lenézi még a tanárokat? Szégyellje magát!

Komment írásához vagy regisztrálj