Narancsblog

Ahová a Fidesz egyszer betette a lábát: botrányt rendeztek, majd elmentek ebédelni, utána meg megválasztották az előre kijelölt jelöltet

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 24., 14:09
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Úszószövetség, mi?

Amikor ezt írjuk, még csak a botrányos úszószövetségi közgyűlésen készült – simán burleszkbe illő jelenetekben gazdag – videofelvételek láthatók a neten, s a hírekből annyit lehet, hogy a tisztelt – törvényesen vagy törvénytelenül, szabályosan vagy szabálytalanul, ez még nem teljesen tisztázott – egybegyűltek ebédszünetre vonultak, hisz

 

üres hassal bohóckodjon, akinek nyolc anyja van.

 

Tele hassal viszont kinek van kedve produkálnia magát, ebéd utánra meg úgyis csak az elnökválasztás van hátra… Annak a végét meg úgyis tudja előre mindenki: a délelőtt bő nyállal hangoskodók épp úgy, mint az életvitelszerűen székükön kussolók.

 

Wladár Sándor lesz az Úszószövetség elnöke.

 

Mint ahogy azt is megírtuk a „nagysikerű vizes vébé” előtt, hogy a korábbi elnök, a Gyárfást váltó Bienerth Gusztáv röpülni fog a világbajnokság után, a jelenlegi szituációt sem túl nehéz értelmezni. Akinek akkor sem esett le a tantusz, amikor Czene Attila, a Fidesz hivatalos, de nem kimondottan a fénykorát élő úszómestere visszalépett Wladár javára, nos, annak a mai vidám vasárnapon végleg eloszlathatta a kételyeit Tünde államtitkár (a közgyűlésen nevezték így, máshol nyilván dr. Szabó Tünde) ebéd előtti felszólamlása.

 

Az ebéd menüjéről egyelőre nincs tudomásunk.

 

Csak annyit tudunk, amit eddig is, hogy Orbán Viktor nagyon szereti úgymond a sportot. Különösen akkor, amikor nemzetközi sportfővárosról és egyéb kissebbrendűségi kivagyiságon alapuló marhaságokról kell delirálni. Egy úszóvébé milliárdos megnyitója miatt tán még egy felcsúti meccset is képes lenne kihagyni. Ilyenformán az elmúlt években minden sportszövetségben többször is lejátszódott az a cirkusz, ami ma az úszóknál. Jött Rezsi Szilárd a birkózókhoz, meg a többi sportember, a lejtők ördöge, Kálomista a sízőkhöz, még Kósa Lajosnak is jutott valami… korcsolya.

Ami pedig az úgynevezett sikersportágainkat illeti, Gyárfás Tamás kicsit tovább kapaszkodott a székébe, mint az illedelmes volt, ezért meg kellett néhányszor alázni, Baráth Etele viszont élt a szabad elvonulás érdekes opciójával, s így emelt fővel távozhatott a kajak-kenusok szövetségének az éléről.

Lassan eltelik az ebédidő, valszeg már a fogpiszkálóknál tartanak, úgyhogy jöhet Wladár, aztán majd csak lesz valahogy. Hosszú Katinka még egy ideig szállítja majd az érmeket.

 

UI.: Már meg is választották – óriási többséggel.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 24., 14:09
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  bétom
  2017. szeptember 27., szerda 10:45
  Érdekes, mennyire nem látszik Orbánon az a nagy sportszeretet. Inkább látszik elhízott szakácsnak, mint sportolónak.
 2. 3
  rworse
  2017. szeptember 24., 20:30
  Most az új vezetéssel valószínűleg konszolidálódni fog a helyzet a szövetségben.
 3. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 24., 18:28
  Egyszerűbb lenne, ha a sok szövetségi közgyűlés helyett lenne egy központi közgyűlés, mondjuk a tízórai után, egy papírról felolvasnák az összes új elnök és elnökségi tag nevét, utána sajtótájékoztató, és lehet menni ebédelni.
 4. 1
  pankrátor
  2017. szeptember 24., 15:32
  Előkerült az egyik reménytelenül széthízott bajnokunk, aki tudott úszni és ez elég is, nem kell közigazgatási tapasztalat, közszolgálati egyetem, stb. Papp László annak idején be akart állni a válogatott edzőjének és azonnal közölték vele, hogy ahhoz diploma kell. Adler Zsigának nem kellett, Muhammad Ali és a többiek edzőinek sem, Papp Lacinak kellett. Puskásnak sem kellett. Megkezdődhet a szabad rablás az Úszószövetségben....

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt