Az Anonymous karácsonyi ajándéka az Orbán-kormánynak: hadüzenet

  • narancsblog
  • 2015. december 26.

Narancsblog

Bástya elvtárs azért kicsit le van szarva: a nemzetközi hackercsoport bajnokságán sem sikerült főtáblára kerülnie a világ kisebb-nagyobb bajkeverőinek kategóriájában.

Az Anonymous nevű nemzetközi hackercsoport Magyarországnak küldött üzenetét bányászta elő a 444.hu, melyben az Orbán-kormány szemére vetnek egy csomó ténylegesen elkövetett disznóságot (kerítés, korrupció, kisebbségek stb.), meg egy olyat is, amit nem követtek el, csak fenyegettek vele (regisztrációhoz kötött választás). Utóbbiról persze az „elmúltötév” tapasztalatai alapján az jut eszünkbe, hogy bármikor előrántják még, ha Orbán beijed egy közelgő választástól, s úgy érzi, szüksége lehet rá.

false

De figyelem, az üzenet nem csak Orbánnak, nekünk is szól: „Minden magyar állampolgár kötelessége, hogy megmutassa ezeknek a tudatlan bűnözőknek, hogy nem kérnek az ország további terrorizálásából” – idézi a portál a Guy Fawkes-maszkos arc szövegét. Ez persze nem azt jelenti, hogy nekünk különösebben tartanunk kéne az Anonymoustól, sokkal inkább azt, hogy ideje lenne kinek-kinek magába néznie. Te mit csináltál, amikor az orrod előtt bontották le mindazt, ami 20 év alatt fel bírt épülni a demokráciából?

Frissítésében a 444 azt is kiderítette, hogy „a videót két anonymousos YouTube-csatornán is megtaláltuk, az egyiknek 100-nál alig több, a másiknak 1000 feletti feliratkozója van. Viszont nincs kint az Anonymous legnagyobb YouTube-csatornáján és a »fő« Twitterükön sem”.

Bár a publikálás e módja az Anonymous struktúrájából fakad, mégis elég pontosan jelzi Orbán fekvését a világ csirkefogóinak fontossági sorrendjében. Nos, kis jóindulattal a kleingaunerek csoportozatába tartozik.

Nem lehet túl nagy öröm ilyen vigaszági csávónak lenni, de mit csináljunk, neki ez jutott – majd kiéli magát rajtunk. Hacsak nem gondolkodunk el végre az Anonymous, no meg a fél világ, köztük szövetségeseink intelmein – legalább egy kicsit.

Figyelmébe ajánljuk