Az új ellenség – Kövér László bemegy a házadba

  • narancs.hu
  • 2013. december 24.

Narancsblog

Ha Kövér László valakiből ellenséget kreál – márpedig elég egyértelműen foglalt állást a gaz közös képviselők ellen –, akkor az valóban ellenség lesz. Mi következik ebből?

„Minden épeszű ember tudja, a rezsicsökkentéssel személyesen is jól jár. Nehéz bebizonyítani ennek ellenkezőjét, bár a szolgáltatók próbálták eltitkolni ezt a számlákon, a közös képviselők jelentős része pedig lenyelte a csökkentést a közös költségben” – nyilatkozta Kövér László a tegnapi Magyar Hírlapban.

Szemünk se rebbenne a házelnök újabb fennkölt megnyilvánulását olvasva – mondott ő ennél cifrábbakat is. Csakhogy Kövér most nemcsak a galád cápákat, a szolgáltatókat veszi elő, hanem a kishalakat, a közös képviselőket – akikre mégis csak könnyebb vadászni. Kövér szerint „lenyelték a rezsicsökkentést”, ami elsőre nettó hülyeségnek tűnik – mi köze van a közös képviselőnek például a privát gázszámlánkhoz? Ha meg mégsem hülyeség, akkor csakis arról lehet szó, hogy Tiborc járhatott nála – a társasházi közgyűlések jellegzetes alakja, aki kizárólag azt hangoztatja, hogy márpedig ő nem fizet –, s panaszolt be valami ügyeskedőt. „Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy / A tartozás mindjárt eszünkbe jut” – mondhatta a nép egyszerű fia, és innen már tényleg csak egy ugrás, pláne Kövér Lászlónál, hogy ha egy közös képviselő lop, csal, hazudik, akkor a többi sem lehet különb.

A közös képviselőt a társasházi közösség választja meg, s ha elégedetlenek vele, ha úgy vélik, „lenyelte a rezsicsökkentést”, ez már csak ilyen, leválthatják – úgy hittük, ez aligha igényel házelnöki közbelépést. Eddig legalábbis nem igényelt. Hogy továbbra is ez lesz a koreográfia, arra azért nem vennénk mérget. Ha ugyanis Kövér László valakiből ellenséget kreál – márpedig elég egyértelműen foglalt állást a gaz közös képviselők ellen –, akkor az valóban ellenség lesz. Mi következik ebből? Például az, hogy a Rogán Antal nevével fémjelzett, nemrég megkezdett harmadik rezsicsökkentési csomag új elemmel bővülhet. Mit is mondott Orbán Viktor az újabb rezsicsökkentés nyitányakor? Rogán Antal keresi a lehetőségeket. Efelől semmi kétségünk. De mi van, ha mégsem lehet továbbpumpolni a közműcégeket? Mi van, ha előáll azzal, „Magyarország összes közös képviselőjének címezve”, hogy akkor holnaptól tessenek a közös költséget csökkenteni? És utána ugyanolyan tájékoztatást adni, ahogy a nagy közművek. Arial betűtípussal, hogy Németh Szilárd is el tudja olvasni. Ahány ház, annyi rezsicsökkentés! – jól hangzik, nemde?

Nos, ez lenne csak az igazi őrület, de ha meg akarják csinálni, meg is csinálják. Valójában nem azért, hogy kevesebb legyen a közös költség, érdekli is az őket, hanem például azért, hogy ne érje meg közös képviselőnek lenni. Húzzanak el a fenébe az összes közös képviselők, mert akkor megint lesz valami, amit újra lehet osztani – állami hátszéllel a házkezelés is lehet olyan jó üzlet, mint a nemzeti dohánybolt. Ráadásul innen már csak egy ugrás a régi, jó házmesterrendszer lakónyilvántartással, az összes ajtót nyitó kulcsköteggel, feljelentések körmölésével.

Ne legyenek illúzióink! Ha Kövér László a közös képviselők jelentős részét letolvajozza, az a biztos jele annak, hogy nagy tervei vannak.

Figyelmébe ajánljuk