„Egyéb elfoglaltsága” támadt: Rogán bátran kihagyja a bíróság előtti szembesítést Portik Tamással

  • narancs.hu
  • 2016. május 19.

Narancsblog

S ez nem elég neki, még a bíró kizárását is kezdeményezte.

Idestova egy éve tart a bírósági csörte az V. kerület két hérosza, Rogán Antal polgármester és Juhász Péter önkormányzati képviselő között. A pört Rogán kezdeményezte, mert szerinte bűnös módon nevezte őt bűnözőnek Juhász. Juhász szerda délelőtt tette közzé a Facebook-oldalán, hogy a bíróság június 17-én szembesíti a gengszterként ismert Portik Tamást Rogán Antallal, jöjjön el mindenki, nagy muri lesz, délelőtt tízkor kezdődik…

Momentán azonban úgy tűnik, mégsem lesz akkora buli, mert Rogán ügyvédje, Kovátsits László az Origónak elárulta, hogy „Rogán Antal egyéb elfoglaltsága miatt a soron következő tárgyaláson (a június 17-i szembesítésen) nem tud jelen lenni, vele a bíróság ezt az időpontot előzetesen nem egyeztette”. Ilyenek ezek a cudar bíróságok, nem kérdezik, hogy ráérsz-e épp vagy van-e hozzá kedved, csak úgy idézgetnek – ez az egyik magyarázat. Egy másik meg lehet az, hogy valakinek az inába szaladt minden bátorsága. De létezik még ezerféle, Kovátsitsé például az, hogy „a bíróság azt követően rendelte el Portik Tamás meghallgatását, hogy a felperes, vagyis Rogán Antal még április 28-án kifogásolta az eljáró bíróság tevékenységét. Akkor az eljárás elhúzódására hivatkozva kérték a bíró kizárását”.

További időhúzás lenne tehát farkasszemet nézni Portikkal, az meg egyfelől kinek hiányzik, másfelől viszont úgysem érek rá, szevasztok.

false

 

Fotó: MTI – Bruzák Noémi

Portikkal egyébként azt kéne eldöntenie Rogánnak, hogy találkoztak-e valaha, vagy sem. Mind a ketten mást állítanak, Juhász meg a harmadikat: „nemcsak találkoztak, hanem Rogán eladott egy ingatlant Pápa Mariannénak – aki Habony Árpád nagynénje és Kocsis Máté szerint Portik élettársa volt – 52 millió forintért, amit ők 102-ért adtak tovább pár hónappal később”.

Hát, magunk is szerfelett sajnáltuk volna, ha ebből a gyönyörű történetből Habony Árpád kimarad. Lássuk be, vele teljes a kép. Vele viszont szépen kirajzolódik a mai Magyarország közállapotainak szomorú lenyomata Orbán főembereivel a középpontban. Nincs is ehhez mit hozzátenni, tán csak annyit: győzzön a jobbik!

Figyelmébe ajánljuk