Kubatov építi már Fradivárost – Napirenden Orbán újabb lázálma

  • narancsblog
  • 2013. augusztus 15.

Narancsblog

Nagyszerű hírre ébredtünk: Fradiváros épül amúgy is napról napra szépülő fővárosunk kellős közepén, a Népligetben, pontosan ott, ahol azt Kubatov Gábor, korunk igazi polihisztora és álláshalmozója (hogy csak két legfontosabb stallumát említsük: az FTC elnöke és a Fidesz országos pártigazgatója) kijelölte.

Lesz itt, kérem, mobil stadion – ezt majd nyilván a csapatbusz után köthetik, s így hazai pályán, saját felfújható B-közép előtt játszhatnak Mezőkövesden vagy Felcsúton is (természetesen csak az ottani stadionok megépüléséig!). Később kerül még ide multifunkciós (de legalább 2500 főnyi kézilabdadrukkert vagy pártkádert befogadó) csarnok, egy strandként is funkcionáló szabadtéri és egy fedett uszoda, szálloda (az elbontandó Építők-telep helyén), no meg egy párját ritkítóan modern orvosi diagnosztikai és rehabilitációs központ. Csupa nagyszerű dolog, melynek sokan látják a hasznát – s ezt nem csak az mondatja velünk, hogy a NER szinte már tökéletes építményén már csak a Fradi nevű allegorikus stukkó gondos restaurálása dobhat egy keveset.

false

 

Fotó: MTI – Balaton József

A finanszírozással nem lesz gond, hiszen Kubatov Gábor már szponzort is talált – ne tessék röhögni, nem azt, amire gondolni tetszenek. Mert az a bőkezű nagybácsi, vagyis mi, adófizetők, már ez év elején beszálltunk jó 6,9 milliárddal az épülő Fradi-stadionba. Rendes szponzor lesz az, aki a sajátját adja, bőkezűen, úgy, hogy hasznot sem remél utána. Hiszen aki a sportba fektet be (szólt a közelmúltban az országot kemény kézzel kormányzó sportfilozófus), az eme szomorú árnyékvilágban (kicsiny hazánkban) csak a dicsőséget kapja cserébe, és persze a nemzet sírig kitartó háláját. Amit a többihez hasonlóan szintén levon majd az adóalapjából, sőt a támogatás mértékével egyező adókedvezményt is igénybe vehet, de ez már részletkérdés, hiszen a TAO nevű konstrukció (amiről itt olvashatnak) miniszterelnökünk határozott kijelentése szerint nem közpénz!

*

Csodálatos országban élünk, ahol napról napra valósulnak meg Orbán Viktor nagyra törő álmai, például Kubatov Gábor gondos keze által, de olyannyira, hogy e névhez lassan már nem az elmaradhatatlan ’lista’, hanem az ’aranykor’ kifejezés társul majd, s viselője csupa piros (bocs, zöld) nagybetűkkel kerül be a Fradi históriájának arany- (bocs, zöld-) könyvébe.

Tudjuk, nekünk magunknak is vannak álmaink: hol kisszerűek, hol nagyravágyóak, ám ezeknek közös tulajdonsága, hogy többnyire rohadtul nem lesz belőlük semmi (néha a haladó emberiség nagy-nagy megkönnyebbülésére). Orbán Viktor álmainak viszont az a sajátossága, hogy beteljesülnek: a közelmúltban (saját futballakadémiája honlapjának adott interjújában) például azt találta mondani, hogy  „középtávon a Fradinak kötelező folyamatosan jelen lenni a 32-ben (értsd: a Bajnokok Ligája csoportkörében), mert a Fradi Európa 32 legjobb klubjának az egyike, a hagyománya, a szurkolói, a mérete, a fontossága, a történelme és minden más alapján, ami a Fradira jellemző”.

*

S ha ehhez új, csupa zöld Smaragdvárost kell építeni, akkor semmilyen pénz sem drága – aki pedig nem érti ennek nagyszerű monumentalitását, az lelketlen, fantáziátlan, álmait megtagadó senkiházi, akit nyilván hidegen hagy szép új világunk egyiptomi piramisokat idéző fenséges értelmetlensége.

Figyelmébe ajánljuk