Néhány kérdés Pintér belügyminiszter furcsa mondatáról

szerző
Herényi Károly
publikálva
2014. jan. 11., 07:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Pintér Sándor szerint az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült titkosszolgálati jelentés egyes részeit nyilvánosságra kellene hozni. Volt egy mondata, ami mellett mindenki szó nélkül elment.

Pintér belügyminiszter azt mondta a HírTv-ben, hogy nyilvánosságra kellene hozni az őszödi beszéd kiszivárogtatásának egyes titkosított részleteit. Nem az egészet, mert az akcióban részt vevő titkosszolgálati munkatársat az adatai nyilvánosságra kerülése után nem lehetne alkalmazni tovább a hivatalában.

A következők lehetségesek.

A titkosszolgálati munkatárs a kiszivárogtatás körülményeinek a vizsgálásában vett részt. Ez esetben egyszerű rutineljárásról van szó a nyilvánosságra hozatalnál: ki kell takarni a nevét, hiszen nem a vizsgálódó személy(ek) neve, hanem magának a vizsgálatnak az eredménye az érdekes.

Pintér belügyminiszter furcsa mondata azonban utalhat más valamire is: hogy a védendő titkosszolgálati munkatárs a beszéd kiszivárogtatásban vett részt. Ez esetben viszont nagy a baj. Ez esetben ugyanis Pintér belügyminiszter pontosan ismeri a kiszivárogtatás részleteit és szereplőit. Véd egy olyan titkosszolgálati embert, aki aktív volt 2006-ban, és aktív ma is. Ha így van, akkor a titkosszolgálat részt vett a hivatalban lévő magyar miniszterelnök megbuktatásának kísérletében. Ha így van, akkor ez a cselekmény minimum a fennálló rend megbuktatása kísérletének törvényi tényállását meríti ki. Márpedig ahol a regnáló miniszterelnök eltávolítására és a fennálló rend megbontására közpénzből fizetett, a Magyar Köztársaság rendjére és biztonsága védelmére felesküdött közszolga puccsot kísérelhet meg az esemény bármely fázisában aktív szerepet vállalva, a belügyminiszter pedig védi személyének titkosságát, ott vége a jogállamnak.

Mai programok
Ha így van, akkor engem ezek után nem a titkosszolga neve érdekel. Hanem az, hogy a titkosszolgálatok akkori és mai vezetői tudtak-e a regnáló miniszterelnök elleni és a közrend megdöntését célzó akcióról? Ha így van, akkor ki adott megbízást a titkosszolgálat emberének a cselekmény végrehajtására? Hány olyan dokumentum létezik, amely a regnáló magyar miniszterelnök(ök) titkosszolgálati megfigyelésének eredményeit tartalmazzák? A jelenlegi miniszterelnök tevékenységét is figyeli-e törvényellenes módon a titkosszolgálat? Ki adott utasítást az őszödi dokumentum nyilvánosságra hozatalára? Ha így van, a belügyminiszter, amint tudomására jutott a titkosszolgálatok ezen akciója, miért nem kezdett azonnal vizsgálatot és eljárást a titkosszolga és hivatali felettesei  ügyében? A legfőbb ügyész miért nem tesz eleget törvényi kötelezettségének, hiszen ő is a Magyar Köztársaság jogrendje, biztonsága és rendje védelmére esküdött fel? A jelenlegi magyar miniszterelnök vajon magyarázatot kért-e belügyminiszterétől a furcsa kijelentés miatt? Jogállamban legalábbis így kellene történnie.

Elképzelhető egy harmadik lehetőség is, a legrosszabb: a Pintér belügyminiszter által védett jelenlegi titkosszolga 2006-ban még nem volt aktív.

szerző
Herényi Károly
publikálva
2014. jan. 11., 07:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  Cyrano
  2014. január 12., 15:22
  Jakab György:
  Tisztában van a hazaárulás szó jelentésével? Nem hiszem.
  De mindezen felül: a titkosszolgálat feladata, hogy védje a me-t, azt a rendezvényt, amelyen részt vesz, nem pedig az, hogy szivárogtasson. Ha nem ért egyet, lemondhat, de esküjét nem szegheti meg. Ja, hogy akkor oda a hála meg a zsíros kis állás...
  Isten látja lelkemet, rühellem Orbánt, mint a mocskot, de ha valaki ki akarna bármit szivárogtatni róla, akkor csak egy módon teheti: kiáll, arccal, névvel vállalja tettét és annak minden következményét. Máshogy nem más, mint árulás.

  Az pedig, hogy Pintér mivel-hogyan sakkozgat (nemcsak ebben az ügyben) - a demokráciánk leggusztustalanabb darabjává tette őt.
 2. 9
  lhi
  2014. január 12., 15:03
  Valaki azt nyilatkozta,"hibáztunk és ezentúl cselekedjünk helyesen", és ezért nekiesik az ország nagy része - egyszerűen elképesztő.
  Ez mégiscsak az elmúlt 25 év egyik legforradalmibb és leginkább előremutató politikusi mondata volt, függetlenül attól, hogy az illetőt amúgy alkalmasnak tartjuk-e vezetőnek, vagy sem.
 3. 8
  Andy Mage
  2014. január 11., szombat 23:45
  tisztán véletlenül dobta be most ezt a gumcsontot...
  http://gepnarancs.hu/2014/01/hangulatmanipulacio-oszoddel/
 4. 7
  Jakab György
  2014. január 11., szombat 22:29
  A regnáló miniszterelnök konkrétan megérdemelte. S nekem, mint a nép fiának, jogom volt tudni a regnáló miniszterelnök hazaárulásáról.
 5. 6
  Zsuzsa Czigány
  2014. január 11., szombat 22:27
  Mindent nyilvánossá kell tenni mert így fer !!!
 6. 5
  Tamás Csacsicska
  2014. január 11., szombat 21:10
  Jogállam? Magyarországon? Hát kinek kell itt egy jogállam???
 7. 4
  Katalin Kovácsné Földesi
  2014. január 11., szombat 19:11
  betamás, de igencsak narancsos vagy... nem magyar narancsos, hanem fidesz narancsos.... Ugyanis még mindig a fidesz agyament Goebbelsi kommunikációját nyögöd ki magadból. Az pedig a lejáratás. Még mindig nem olvastad, hallgattad meg az Öszödi beszéd egészét, csak abból élsz amit belédsúlykolt a kommunikációjuk.
  Ugyanis
  1. nem az hangzott el, hogy "Ő" hazudott, hanem, hogy hazudtunk... a rendszerváltás óta mindenki, an block...
  2. az hangzott el, hogy ezt a hazugságdömpinget abba kell hagyni...
  Ja és az, hogy most belehazudnak a képedbe és egy-egy elejtett, mint a fentiekben is olvasható, hallható megjegyzésből derülnek ki a történtek. Az pedig eddig is nyilvánvaló volt, hogy a fidesz fizette a csőcseléket, az ő toborzásában történt a fradi és az újpest szurkolóbázisának randallírozása az utcákon.... Ja és hogy most vegzálják azokat a rendőröket, akik az épp kormányzó hatalom mellett álltak ki és próbálták a randalírozókat megfékezni... igen, vegzálják, mert azt ígérték a két szurkolótábornak, hogy büntetlenül megússzák a történteket... És tartják a szavukat, mert ha nem tartanák, akkor nem lesz a választások után senki aki kimenne újabb randalírozásra az utcákra. És ha nem megy ki, akkor ki fog? Mert a hívei arra gyávák, hogy az utcán fejtsék ki agresszívitásukat, arra ott van a sereg...
  Döbbenetes az a vakság, amit sikerült ezzel a retorikával agymosottá tenni.
 8. 3
  betamás
  2014. január 11., szombat 17:11
  "Ha így van, akkor a titkosszolgálat részt vett a hivatalban lévő magyar miniszterelnök megbuktatásának kísérletében. Ha így van, akkor ez a cselekmény minimum a fennálló rend megbuktatása kísérletének törvényi tényállását meríti ki."
  No shit ?!
  Szóval, ha valaki nyilvanossagra akar hozni egy olyan beszedet, amelyben a regnalo miniszterelnok beismeri hogy hazudott es becsapta a valasztokat, akkor az inkabb hallgasson, eljenek a valasztok tovabb is hazugsagban, legyenek ezek a tenyek tovabbra is szonyeg ala soporve, mert kulonben a nyilvanossagra hozatal puccsnak meg mittudom en minek minosul ?!
  Oke, lehet, hogy az illeto kozszolga volt. Akkor pedig feltevodik a kerdes, a miniszterelnokot szemelyesen kellet volna szolgalnia (segitenie ahhoz, hogy megussza a dolgot), vagy pedig a kozt, a kozvelemeny tudomasara hozva a beszedet ?!
 9. 2
  Qputyin
  2014. január 11., szombat 14:26
  Az emúttnyócév alatt az orbáni árnyékkormányzás alatt rendesen dolgoztak a farápolók, akik minden hatalmi ágazatba be voltak rendesen építve, mint aknamunkások és szabotőrök, a kormányzások sikereinek beakasztása végett. Most pedig szabad a gazda a hatalom birtokában. Lehet a volt államgépezeti dolgozókat vegzálni, koncepciós pereket indítani ellenük az ismert fővazallusok segedelmével. Azon meg lehet elmélkedni egyébként, hogy Pintér elvtárs miért olyan visszafogott. Talán fos.k az 50 éves titkosítások májusi hatályon kívül helyezésétől ?
 10. 1
  Joszadr8
  2014. január 11., szombat 12:11
  Pintér Sándor - mint a szarkeverő mágus - kiadja az Imrét, a Katikát, és kitudja még kiket, és persze az így-úgy belekevert ártatlan személyeket. .

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Narancs