Pihenőkényszer

  • 2002. augusztus 15.

Publicisztika

Urbán jó ütemű közbelépéssel előzi meg Van Nistelrooyt, ügyes testcsellel becsapja a rátámadó Giggst, továbbteszi a labdát Vincze Ottónak, az fölnéz, tértölelő íveléssel indítja Egressyt a balszélen, Egressy átveszi, egy kötény után megkerüli Keane-t, az alapvonalról bead, a kétségbeesetten hátrafutó Beckham estében épp Kenesei elé pöcköli a labdát, a csatár pedig elegánsan a hosszú, fölső sarokba emel. Védhetetlen, káprázatos, megalázó. A Puskás Stadion őrjöngve ünnepli az ötödik magyar gólt, csak le ne szakadjon a lelátó. Sir Alex Ferguson lemondóan rágja gumiját, ekkora előnyt még a félelmetes Old Trafford oroszlánbarlangjában sem lesz könnyű ledolgozni.

n Urbán jó ütemű közbelépéssel előzi meg Van Nistelrooyt, ügyes testcsellel becsapja a rátámadó Giggst, továbbteszi a labdát Vincze Ottónak, az fölnéz, tértölelő íveléssel indítja Egressyt a balszélen, Egressy átveszi, egy kötény után megkerüli Keane-t, az alapvonalról bead, a kétségbeesetten hátrafutó Beckham estében épp Kenesei elé pöcköli a labdát, a csatár pedig elegánsan a hosszú, fölső sarokba emel. Védhetetlen, káprázatos, megalázó. A Puskás Stadion őrjöngve ünnepli az ötödik magyar gólt, csak le ne szakadjon a lelátó. Sir Alex Ferguson lemondóan rágja gumiját, ekkora előnyt még a félelmetes Old Trafford oroszlánbarlangjában sem lesz könnyű ledolgozni.

Álomtudósítás lapzártakor, egy nappal a meccs előtt, pihent aggyal egy pihent csapatról. A Zalaegerszegről, mely története során először lett bajnok, és azzal a tudattal készülhetett az új szezonra, hogy szerencsét próbálhat a BL-ben. A mázli már meg is volt (túljutottak az NK Zagreben, majd a sorsolás szeszélyéből összekerültek a Manchester Uniteddel, ami azt jelenti, hogy ha legalább férfias küzdelem benyomását sikerül kelteniük, már boldoggá teszik a népet, annyira ritkán adatik meg igazi focistákat láthatni hazai terepen - már akinek, merthogy az év mérkőzésére szóló sokezernyi jegy megvásárlásának lehetőségét a klub vezetése a zalai szurkolók elől átengedte a MU-t szponzoráló Vodafone-nak), következik a próba. Amire a Manchester - mivel az angol bajnokság még el se kezdődött - az utóbbi hetekben olyan barátságos pancserek ellen gyakorolgatott, mint az Ajax (1-2), a Parma (3-0) és a Boca Juniors (2-0). Eközben a Zalaegerszeg döntetlent küzdött ki Kispesten (3-3), és elhalasztotta a Békéscsaba és a Sopron elleni meccsét; e három csapat pillanatnyilag az utolsó az NB1-ben. Tavaly ilyenkor első hat bajnoki meccséből ötöt megnyert a ZTE. De most lássuk be, nem akarhatták komolytalan csapatokra fecsérelni energiájukat, idény elején érthető a pihenés iránti vágy. Hülyeség is volna, szakmai melléfogás, tétmérkőzésre tétmérkőzésekkel készülni, mikor edzésen is lehet, egymás ellen. Bomba gólokról álmodozva. Hogy aztán a Bajnokok Ligája miatt fölmentést kérjenek az egész magyar bajnokságból.

Figyelmébe ajánljuk