Hét érmet szereztek a magyarok a kajak-kenu vb délelőtti döntőin

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 19.

Sport

Lucz Anna és Csizmadia Kolos aranyérmet hozott a koppenhágai világbajnokságról, kajak vegyespárosban.

Egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben - írja az MTI.

Az első hely az utolsó fináléban, a kajak vegyespárosok 200 méteres versenyében született meg, Lucz Annának és Csizmadia Kolosnak köszönhetően.

 A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajaknégyes címvédőként indulva második lett a fehéroroszok mögött 500 méteren, s ugyancsak ezüstérmesként zárt Csipes (K-1 500 m), a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenus duó (C-2 500 m) és a vb-n ezúttal debütáló 500 méteres női kenunégyesben szereplő Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura és Opavszky Réka.

 Bragato Giada és Nagy Bianka nyakába bronzérem került a kenu kettesek 200 méteres döntője után, és szintén harmadik lett Korisánszky Dávid és Takács Kincső a vegyes kenupárosoknál, 200 méteren.

A világbajnokság a délutáni, 14.30 órakor kezdődő 5000 méteres döntőkkel zárul.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk