Oszaka Naomi nem jutott be a legjobb nyolc közé az olimpián

  • narancs.hu
  • 2021. július 27.

Sport

A világranglista második helyezettjét a cseh Marketa Vondrousová búcsúztatta.

A világranglistán második Oszaka Naomi két játszmában kikapott a cseh Marketa Vondrousovától a tokiói olimpia női tenisztornájának keddi nyolcaddöntőjében.

A pénteki nyitóünnepségen az ötkarikás lángot meggyújtó hazai kedvenc 24 perc alatt 6:1-re bukta el az első szettet. A folytatásban valamelyest feljavult, ám a végjátékban ismét sokat hibázott, így 1 óra 8 perc alatt veszítette el az összecsapást.

Az olimpiai szereplés volt az első tornája Oszakának azután, hogy májusban visszalépett a francia nyílt teniszbajnokságtól, a Roland Garrostól. A teniszező akkor nem akart részt venni a sajtótájékoztatókon, arra hivatkozva, hogy felhívja a figyelmet a sportolókra nehezedő nyomásra, a mentális egészségük megőrzésének fontosságára és azt is elmondta, hogy majdnem három évig ő maga is depresszióban szenvedett.

Toki? 2020

 
A japán Oszaka Naomi a cseh Marketa Vondrousová ellen játszik a tokiói nyári olimpián az Ariake Teniszparkban 2021. július 27-én.
Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
 

 A tokiói vereség után azonban nyilatkozott az őt kérdező riportereknek és elmondta, hogy ezúttal nagy volt rajta a nyomás, valószínűleg azért, mert még sosem játszott korábban olimpián és az, hogy most ott lehetett, "egy kicsit sok volt" neki.

Hozzátette, hogy többet várt magától, mint amilyen eredményt végül elért, de nem tudta, hogyan kezelje a rá nehezedő nagy nyomást, így ez volt a legtöbb, amit ki tudott hozni ebből a helyzetből. Végül megjegyezte, hogy szomorú ugyan a vereség miatt, de örül annak, hogy szerepelhetett a játékokon és összességében elégedett az első olimpiáján szerzett tapasztalatokkal.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk