Eperjes és a Fidesz telebeszélte a sajtót azzal, hogy Dér Andrást megfenyegették „valakik”. Aztán megszólalt Dér András

  • - urfi -
  • 2017. március 15.

Színház

Eperjes lázálma szerint a magyar színházi életben a rettegés az úr. Dér András nyilatkozata talán visszarántja a vitát a normalitásba. Videóösszefoglaló.

Az elmúlt hetek történéseiről és az elmúlt napok nyilatkozatairól itt olvashatnak összegzést, most csak egy kérdésre koncentrálunk: a fenyegetésre. Ez a szombathelyi igazgatóválasztás központi elemévé vált: a fideszes többség ugyanis nagyrészt ezzel indokolta, hogy miért nem választják újra Jordán Tamást igazgatónak. Mármint azzal, hogy a Jordán ellen elinduló Dér Andrást és munkatársait „valakik” megfenyegették.

Az már a közgyűlésen is kiderült, hogy ezt az információt a bírálóbizottságban ülő Eperjes Károlytól hallották a kormánypárti politikusok. Aztán Eperjes az ATV műsorában, Jordán Tamással vitatkozva is előadta riasztó vízióját arról, hogy ezek a bizonyos valakik rettegésben tartják Dér Andrást és környezetét. Szintén az ATV-n szólalt meg hosszú hallgatás után Dér András, aki ugyan beszámolt a szakmából érkező nyomásról, „terelgetésről”, telefonokról, de egyértelműen cáfolta Eperjes apokaliptikus képeit.

Az alábbi videón a következők láthatók:

1. A kormánypárti alpolgármester Eperjesre hivatkozva azt sugalmazza, hogy Dér Andrást megfenyegették, és erről Jordán „tudhatott”.

2. Dér András elmondja, hogy őt nem fenyegették meg.

3. Eperjes elmondja, hogy megfenyegették a Dér András pályázatában szereplő alkotókat. A fenyegetőket nevesíteni is tudná (bár egyikőjük nevét nem tudja).

4. Eperjes elmondja, hogy Dér András azért lépett vissza és/vagy azért nem mer a nyilvánosság elé állni, mert félti a gyerekeit.

5. A nyilvánosság elé álló Dér András elmondja, hogy nem félti a gyerekeit, tehát nem is ezért lépett vissza.

6. Epilógus.

(A retorika nagymesterének tűnő alpolgármester szövegét kicsit felgyorsítottuk, hogy senki ne aludjon el rajta.)

Figyelmébe ajánljuk