„Azért szavazzatok az Együttre, mert mi nem lopunk”

  • narancs.hu
  • 2018. április 5.

Választás 2018

Kampányt zárt az Együtt.

Csepelen tartotta ma kampányzáró eseményét az Együtt, ahol Juhász Péter mellett több képviselő-jelöltjük is beszédet mondott. Az Együtt elnöke arról beszélt, hogy ez a párt a munkában hisz, nem pedig az olyan üres kampányban, amit a Fidesz folytat. Juhász kiemelt néhány pillanatot az elmúlt évekből, amelyek azt bizonyítják, hogy az Együtt politikusai keményen dolgoztak. Ilyen volt az, amikor:

– a bíróság jogerősen jóváhagyta, hogy ki lehet jelenteni: Rogán Antal bűnöző;

– Baranyi Krisztina munkájának köszönhetően elvitték az Illatos útról az utolsó mérgező hordót is;

– Vajda Zoltán kiderítette, hogy Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos vállalkozásában feketemunkást alkalmaz;

– Szabó Szabolcs 2014-ben megverte Csepelen a Fideszt.

false

 

Fotó: MTI

Ezt követően az emlegetett Szabó Szabolcs mondott el pár gondolatot a kampánnyal és az ország jövőjével kapcsolatban, ugyanis az Együtt egy teljesen új Magyarországot szeretne építeni április nyolcadika után. „Egy olyan országot, ahol van rendes oktatás, van rendes egészségügy. Egy olyan országot, ahol meghallgatják minden társadalmi csoportnak a problémáját, és velük együtt dolgozva (…) fogjuk felépíteni ezt az országot” – mondta Szabó, hozzátéve, hogy az újjáépült Magyarországon mindenki egyenlő lesz,

„nem lesznek kivételezett haverok”.

Szabó megígérte, hogy kárpótolni fogják a NER legnagyobb károsultjait – ez persze a programjukban is szerepel. A csepeli képviselőjelölt kitért az országos visszaléptetésekre is, és saját választókerületéről úgy nyilatkozott, hogy itt az összes demokratikus ellenzéki pártnak jó jelöltje volt, akikkel sikeresen tudtak vitázni, beszélgetni a Közös Ország Mozgalom által rendezett képviselőjelölti vitán. „Mi nem migránsoztunk, meg nem a másikat szidtuk, Csepelről tudtunk beszélgetni. Erről szól a politika” – emlékeztetett Szabó, s megköszönte, hogy Csepelen az összes ellenzéki párt visszalépett az ő javára, így biztosan meg tudják verni helyben a Fideszt, pontosabban Rezsi Szilárdot. Szabó úgy értékelte, felelős döntést hoztak a pártok, amikor visszahívták jelöltjüket, mert belátták, hogy a kormányváltás az elsődleges.

Hajdú Nóra, az Együtt alelnöke arra biztatott minden szavazót és szimpatizánst, hogy ne hagyja, hogy a Fidesz elvegye tőlük a bizakodást. Hajdú szerint Orbánnak a demokrácia csak a játékszabályok kijátszását jelenti. „A mi számunkra azt jelenti, hogy vitázunk, együttműködünk, és megpróbáljuk együtt alakítani ezt az országot” – sorolta. Orbán Viktor egy szakadék felé vezeti hazánkat, és ebben meg kell őt állítani, április nyolcadikáig még nem késő – tette hozzá az alelnök.

Végül Hajdú is kiemeli a visszalépések fontosságát, kezdve Juhász Péterrel, aki elsőként lépett vissza a Belvárosban, pedig – mint mondta – senki nem tett annyit Rogán megbuktatásáért, mint ő. Egyébként Hajdú Nóra is visszalépett Budafokon.

false

 

Fotó: MTI

A kampányzárón felszólalt Vajda Zoltán is, aki a budapesti 13-as választókerületben számít esélyes ellenzéki jelöltnek. Ő az a politikus, aki feltárta Szatmáry Kristóf korrupciós ügyeit. „Szenvedélyesen akarom, hogy történjen változás ebben az országban. Minden porcikámmal irtózom attól, amit a Fidesz művel szeretett hazámmal. Én tényleg teljes erőmből azon küzdök, hogy Orbán Viktor országosan, és Szatmáry Kristóf helyben ne maradjon már hatalmon” – mondta Vajda, aki szintén szavazásra buzdított mindenkit, hangsúlyozva, hogy ne engedje senki elhitetni magát azzal, hogy ez az ügy már lefutott.

Vajdát Baranyi Krisztina, Józsefváros/Ferencváros képviselőjelöltje követte, aki szintén szenvedélyes hangon beszélt a jelenlegi kormánypártról. „Elhazudják a haza védelmét, pedig valójában saját hatalmukat és zsákmányukat féltik. Ha kell, még kamuellenzéket és kamupártokat is hazudnak maguknak, akiket ők irányítanak, és ők pénzelnek.

Gátlástalan, hazug emberek kezében van a hazám. És ez nem maradhat így, ezért menjetek el szavazni április nyolcadikán.”

– mondta Baranyi, aki arról is beszélt, hogy számára a politika nem szolgálati autót, költségtérítést vagy biztos fizetést jelent, hanem tisztességet, becsületet és cselekvést. „Azért szavazzatok az Együttre, mert mi nem lopunk” – zárta sorait nemes egyszerűséggel Baranyi.

Végezetül Juhász Péter ismét felhívta a figyelmet a koordinált indulás fontosságára, jelezve, hogy ők a kormányváltás érdekében 76 helyen léptek vissza az esélyesebb javára, és ha kell, könyörögve kérik a többi ellenzéki pártot is, hogy cselekedjenek hasonlóan.

Figyelmébe ajánljuk