Ungár Péter beleszállt az MSZP-be: egyre több a kérdőjel a két párt megállapodása körül

  • narancs.hu
  • 2018. április 4.

Választás 2018

Négy nappal a választás előtt még mindig nincs döntés.

Ahogy azt kedden mi is megírtuk az Index információira hivatkozva, úgy tűnt, délután sikerült megegyeznie az MSZP-P-nek és az LMP-nek arról, hogy mely körzetekben lépnek vissza egymás javára. Ez olyan fontos kerületeket érintett (volna), mint Budapest 1. választókerülete (Belváros-Várnegyed), ahol Csárdi Antal LMP-s jelölt javára lépett (volna) vissza V. Naszályi Márta, vagy Budapest 17. választókerülete (Csepel-Soroksár), ahol az LMP-s Tenk András szállt (volna) ki az MSZP-P-s jelölt Bangóné Borbély Ildikót segítendő.

És bár a megegyezést mindkét pártból megerősítették a lapnak, néhány óra múlva mind Karácsony Gergely, mind Szél Bernadett cáfolta ezt. Karácsony Facebook-oldalán nevezte kacsának a hírt:

"A két párt nem tárgyalt ma egymással, sőt eleve nincs is érdemi tárgyalás a pártok között. A mi ajtónk továbbra is nyitva áll, ám a sajtón keresztüli nyomásgyakorlás nem járható út."

Szél Bernadett pedig azt mondta az azonnali.hu-nak, hogy zajlanak az MSZP-vel tárgyalások a viszonossági alapú visszaléptetésekről, és nyitnának a Jobbik felé is:

"Szándék van a részünkről arra, hogy a lehető legtöbb ellenzéki mandátumot el tudjuk hozni. Az LMP ezért jobbra és balra is együttműködik. A jobboldal irányába is szeretnénk ilyen együttműködésre javaslatot tenni."

Erre Ungár Péter kedd este szintén Facebook-oldalán reagált, pontokba szedve, miért nem fair az MSZP-P ajánlata, ami 3:27 arányban várná el a visszaléptetéseket. Az viszont nem világos, hogy a posztíró végiggondolta-e, hogy a két párt támogatottsága és a reális győzelmi esélyek alapján szerinte mi lenne a fair arány.

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.