Négy körzetben is megállapodott az MSZP és az LMP
csardi.jpg

Négy körzetben is megállapodott az MSZP és az LMP

  • narancs.hu
  • 2018. április 3.

Választás 2018

Fontos körzetekben lesznek visszalépések.

Az Index úgy tudja, hogy az MSZP és az LMP több körzetben is megállapodott a visszalépésekről.

E szerint:

  • Budapest 1. választókerületében (Belváros–Várnegyed) Csárdi Antal LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP–Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta.
  • Budapest 17. választókerületében (Csepel–Soroksár) Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Tenk András.
  • Pest 6. választókerületében (Gödöllő) Lengyel Szilvia LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-s Makrai Zoltán.
  • Csongrád 1. választókerületében (Szeged) Szabó Sándor MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Bodrog Zoltán.

A megegyezés tényét mindkét pártból megerősítette egy vezető a lapnak, de lehet, hogy a megállapodás tartalmaz még további elemeket is.

A Budapest 1-es körzetben előbb Juhász Péter (Együtt) lépett vissza, majd Fekete-Győr András (Momentum) is bejelentette, hogy nem indul, hanem maga helyett a legesélyesebbnek tartott V. Naszályi Mártát ajánlja. Csárdi kijelentette, hogy ő semmiképp sem lépne vissza, V. Naszályi viszont ettől nem zárkózott el.

Csepelen a szocialista Bangóné maradt a jelölt, ám ott a legesélyesebb Szabó Szabolcs (Együtt), aki négy éve legyőzte a Fidesz alelnökét, Németh Szilárdot.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?