Megállapodtak egy csomó visszalépésről a baloldalon

  • - palosm -
  • 2018. április 4.

Választás 2018

Úgy tűnik, ez most komolyabb, mint a keddi MSZP-P—LMP kör volt.

Az Együtt, az MSZP-P és a DK elnöke, plusz Karácsony Gergely közös sajtótájékoztatón jelentettek be több visszalépést szerda délután.

Az Együtt jelöltje visszalép az MSZP-P javára 6 helyen: Hiller István (XX. kerület), Szabó Tímea (III. kerület), Molnár Gyula (XXII. kerület), Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), Gurmai Zita (Debrecen), Stefanik Zsolt (Szigetszenmiklós).

A DK javára 5 helyen lépnek vissza: Niedermüller Péter (II. kerület), Bauer Tamás (XII. kerület), Gy. Németh Erzsébet (XI. kerület), Glázer Tímea (Győr), Rónai Sándor (Dunakeszi).

Cserébe Csepelen az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, a XVI. kerületben a DK-s Nemes Gábor lép vissza az Együtt jelöltje javára.

Mindeközben megoldódni látszódik a Belváros, vagyis Budapest 1. számú választókörzetének problémája. V. Naszályi Márta, az MSZP-P jelöltje bejelentette egyoldalú visszalépését az LMP-s Csárdi Antal javára. Ebben a körzetben Juhász Péter és a momentumos Fekete-Győr András, illetve most V. Naszályi visszalépése után Csárdi küzdhet meg a Fidesz jelöltjével, Hollik Istvánnal. A körzetben a Jobbik jelöltje is elindul.

(Személyes-szubjektív függelék, hogy első kerületi lakosként Víziváros utcáin járva-kelve napok óta tapasztalom, hogy Csárdinak arrafelé gyakorlatilag nincsenek hirdetései, ellentétben V. Naszályi Mártával. Ráadásul azokon a plakátokon Karácsony mosolyog V. Naszályi mellett. Na, ezek a plakátok akkor mind feleslegesen kerültek ki. Illetve mégsem, a választók összezavarására mindenképpen alkalmasak, ami nyilván csak akkor fogja egy pöttyet bosszantani a demokratikus ellenzékkel szimpatizáló választópolgárt, ha Hollik csak egy hajszállal nyer.)

(via Index)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?