Szél Bernadett vasárnap Gyurcsánnyal, hétfőn Vonával tárgyal együttműködésről

  • narancs.hu
  • 2018. március 17.

Választás 2018

Ha nem lesz valamilyen megállapodás, akkor nem jön ki a választási matek, mert a Fidesz jelöltjei csak koordinált indulással győzhetők le nagy számban.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje péntek este az ATV-n közölte, sorsközösség van az ellenzéki pártok között, miután Orbán Viktor március 15-i beszédében megfenyegette az ellenzéket (is), mondván, aki nem a Fideszt támogatja, azon elégtételt vesznek a választások után.

„Amikor a magyar miniszterelnök elkezd fenyegetőzni a nemzeti ünnepen, akkor vegyük észre, hogy új korszak kezdődött. Én a majdani kormányzásról egyelőre nem akarok senkivel beszélgetni. Előbb jussunk el oda, hogy Orbán Viktor soha többé senkit ne fenyegethessen.”

Orbán Viktor magasról tojt az ünnepre, Petőfiékre, mindenkire, csak szavazatokért kuncsorgott

Nem volt még politikus a magyar történelemben, aki Orbánéhoz mérhető orcátlansággal törölte volna bele a sáros cipőjét az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékezetébe, ünneplésébe.

Szél elmondta, azon munkálkodik, hogy minél több párt egyeztessen a választás előtt, mert addig kapott felhatalmazást ennek a feladatnak az elvégzésére a pártjától.

Az LMP társelnöke beszélt arról, hogy a DK-s Tóth Zoltán visszalépett abban a körzetben, amelyben ő is indul, de kiemelte, ha nem lép vissza a Jobbik is a javára, nem tud nyerni a fideszes jelölttel szemben.

Gyurcsány kész tárgyalni a Jobbikkal, és visszalépteti jelöltjét Szél Bernadett javára

Egészen váratlan bejelentést tett Gyurcsány Ferenc a közös ellenzéki március 15-i megemlékezésén.

A Jobbik nem kér Gyurcsány összefogást szorgalmazó ajánlatából

Nehogy már a nyúl vigye a puskát!

Vona Gáborral hétfőn tárgyal, nem csak a saját, de mind a 105 körzetről: ha nem lesz valamilyen megállapodás, akkor nem jön ki a matek, mert a Fidesz jelöltjei csak koordinált indulással győzhetők le nagy számban – tette hozzá Szél Bernadett.

Szél arról is beszélt, jelentős eredménynek tartja, hogy Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely is hajlandó leülni a Jobbikkal tárgyalni. Éppen ezért jelenleg is azon dolgozik, hogy Vona Gábor, miután visszautasította Gyurcsány ajánlatát, gondolja meg magát.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?