A Fidesz már zenekart is lop – Kövér László nem tud énekelni

  • narancs.hu
  • 2015. június 8.

Villámnarancs

Nagyüzem volt a hétvégén, sorozatban avatták az emlékműveket, parkokat. Kövér László is beszállt. Meg az Orbán-éra új zenekara.

A résztvevők szerint nincs is felemelőbb, nemesebb és hazafiasabb gesztus, mint amikor „trianontot”, „turultot”, „wassalbertot” avatnak, úgyhogy minden bizonnyal a galád sajtó a ludas abban, hogy az efféle eseményekről szóló beszámolók valahogy mindig a „Nap hülyéi” rovatban kötnek ki. Pláne akkor, ha Egerben nem szólal meg Wass Albert beszélő szobra, Kelebián meg azt mondja a Maczkó nevű polgármester az új turulos-székelykapus-kettőskeresztes Trianon-emlékműről, „hogy az elmúlt hetek ténykedései itt, ezen emlékhely körül képessé tették az embereket a makulátlan lényeglátásra”.

Ám ezek csak helyi érdekű próbálkozások, igazán emlékezetes show-val általában a rutinos nagymenők állnak elő, azok, akik nem félnek attól, hogy Wass Albert mellszobra a lábukra esik, akik nem ijednek meg a turul árnyékától. Mint Kövér László.

Mert mit is mondott a házelnök, amikor tegnap felavatta Kétpón az úgynevezett Történelmi Magyarország emlékparkot? Ezt: „Bátor tett emlékparkot építve dacolni egy olyan korszellemmel, amely a felejtés érdekében dolgozik.”

Az avatóünnepségre tart Kövér és koronája

Az avatóünnepségre tart Kövér és koronája

Fotó: MTI

Hogy mennyire nem beszélt a levegőbe, jól mutatja, hogy egyedül nem is merte felavatni a faragványokkal és kőből kirakott Nagy-Magyarország térképpel is feldíszített ünnepi teret. A Népszabadság szerint Kövért a Jobbik eddigi házi zenekara, az Ismerős Arcok követte a színpadon. Tudják, az a fantasztikus banda, amelyik már Orbán Viktor figyelmét is felkeltette!

Mi lesz még itt? Országos turné? Vagy benyomják őket hétvégén az Omega elé? Tényleg azt hiszik, ha elcsábítják Vona Gábor kedvenc bandáját, nem lép a helyükre tíz másik, ugyanolyan színvonalú, úgynevezett nemzeti rockegyüttes?

Figyelmébe ajánljuk