A fideszes volt lakiteleki polgármester kiakadt a Pride miatt: „konzervatív tételek” megfogalmazásával bizonyos foglalkozásoktól eltiltaná a melegeket

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 10., 12:44
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Uszítani soha nem késő.

Felföldi Zoltán fideszes expolitikus egészen szombat délutánig abban a hitben élt, hogy végre elmaradhat a Pride. Hosszú évek kínlódása után azt hitte, győzött a józan ész, és mindegy, milyen okokból, de nem vonul majd boldog-boldogtalan mindenféle kihívó maskarában Magyarország fővárosának utcáin. Legnagyobb bánatára mégsem így alakult. Volt, méghozzá óriási, mit óriási, elképesztő, edddig soha nem látott méretű tömeggel Budapest Pride.

Így hát, Felföldi Zoltán írást közölt a Pride alkalmából a Magyar Hírlap hasábjain (Eddig és ne tovább! Ideje levernünk a cölöpöket). Az erkölcscsősz szerepében tetszelgő szerző nem csak terminus-ismertetőt tart publicisztikájában – persze, fogalma sincs az LMBTQ-emberekről, simán homoszexuálisnak titulál mindenkit, akinek más a szexuális orientációja –, de mint a cikkcímből is kiderül, bizonyos határokat állítana fel cölöpleveréssel.

A fideszes Felföldi írásában 8 „konzervatív tételt” fogalmaz meg, és némelyik kapcsán akár arról is el lehetne gondolkodni, hogy az nem meríti-e ki a közösség elleni uszítást, ami, ugye, büntetőjogi kategória.

Az általános konzervatív szájhúzogatáson túl (a homoszexualitás abnormalitás, otthon a négy fal között csinálhatják, de tiltsák a propagandáját) Felföldi például egyes társadalmi pozícióknak, illetve foglalkozásoknak a nyíltan vállalt homoszexualitással való össze nem egyeztethetőségét tartaná szem előtt. „Gyermekeinket ne neveljék homoszexuális tanárok, Nemzeti Színházunkat ne igazgassa homoszexuális direktor, homoszexuális ne lehessen miniszterelnök, miniszter!”

De a volt lakiteleki polgármester tovább is megy, mert a homoszexuálisokkal munkájuk során kapcsolatba kerülők jogai közé venné, hogy „lelkiismereti aggály esetén” ne legyenek kötelesek végrehajtani bizonyos – munkájukból egyébként adódó – feladatokat. „Ahogyan egy orvos az abortusz végrehajtását lelkiismereti okból megtagadhatja, kérhesse kimentését a Budapest Pride résztevőinek védelme alól az a rendőr, aki a homoszexualitást ellenzi, vagy ne kelljen homoszexuális párok élettársi kapcsolatát bejegyezni az azt elvi alapon ellenző anyakönyvvezetőnek.”

Nettó elmebaj.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 10., 12:44
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 11., kedd 12:02
  yoyo

  Igen, itt az van belénk nevelve, hogy például a nők genetikailag nem képesek megfelelni a magyar miniszterré válás rettentő szigorú feltételeinek, hiszen könnyen elsírják magukat, és folyton hazaszaladnak főzni. Igaz, hogy a Vasladytől kezdve, Golda Meiren és Indira Gandhin át, Benazir Bhuttóig sok ellenpéldát lehetne mondani, de kit érdekelnek az egzotikus országok hóbortjai.
  Úgy ücsörgünk itt a mocsárban, a külvilágtól elvágva, mintha nem is drótból lenne a határkerítés, hanem zsákvászonból.
 2. 10 Kovacs
  Kovacs
  2017. július 11., kedd 11:12
  8: Egy miniszterelnöknek nem elég heterónak( LMBTQ) lennie, kell még hozzá valami plusz.
  Így akartad írni?
  Valami plusz: esetleg, késsel villával enni, vagy pálcikával, olykor kézzel...
 3. 9 yoyo
  yoyo
  2017. július 11., kedd 09:54
  Tiszapolgári:

  Furcsa lélektana van annak, mit is vár valaki egy felelős politikustól.

  Ha arra a régi szólamra, hogy "nincs ellenzék", visszakérdeztem, általában nagyon homályosan valamilyen programról, annak hiányáról, szakemberekről, meg ilyesmiről kezdtek beszélni. Mintha mondjuk nem volna, nem volna az ellenzéki oldalon akár több olyan kaliberű ember, mint egy matolcsy vagy balogh zoltán.

  Amikor Trudeau és Varadkar tarkabarka zokniairól készült képeken olvadozik vagy éppen háborog a közvélemény, hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy sokkal fontosabb mérce egy politikussal szemben, hogy mennyire érezni barátságosnak, szeretnivalónak, hitelesnek, bizalomra méltónak, akire sokkal jobb érzés rábízni dolgokat, mint hogy milyen korszakalkotó programot próbál villogtatni, milyen milyen harcművészeti technikákkal képes bárkivel leszámolni, milyen magávalragadó szlogeneket képes bedobni a kommunikációba.

  Példának okáért a magyar gazdaságot, költségvetést, oktatást, egészségügyet, stb. általában felelőtlen emberek ide-oda rángatják, és csak kivétel, amikor pillanatokra valóban szakszerűen kezelik a fontos kérdéseket, az ország pedig jól-rosszul mégis működik (még az újabb és újabb hullámokban érkező brutális korrupció, országrablások ellenére is).

  Mi egy ilyen befeszülős, görcsölős nép vagyunk, itt sajnos elképzelhetetlen, hogy egy miniszterelnök biciklivel menjen munkába, de nem kamerák előtt, pr akció keretében bohóckodva, hanem "rangrejtve", hétköznapi emberként, esetleg egy felvállaltan meleg, ráadásul bevándorló származású legyen.

  Amikor Göncz Árpád volt az államfő, a társadalomnak "az" a fele folyamatosan ügynöközte, zsidózta, ócsárolta, egyszerűen nem sikerült elszakadni a beidegződésektől, hogy a "másik" oldal embere csak valami szemétláda, aljas figura lehet. Hogy aki természetesen közvetlen, aki kerüli a luxust, a felhajtást, a "nagyságot", az nem lehet méltó egy "nagy", "büszke", "erős" ország élén.

 4. 8 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 11., kedd 08:53
  Én támogatnám, hogy ne lehessen homoszexuális miniszterelnök, mert a 21. századnak is van határa.
  Csakhogy, mindhárom eddigi szocialista miniszterelnök nős volt, de fölöslegesen erőszakolták meg magukat, így sem vitték át a lécet. Sose hallottam a jobboldaltól, hogy „Medgyessy, maga úgy áll itt, mint egy rakás szerencsétlenség, de legalább nem homokos!” Vagy „A pufajkás Horn mégse mondjon le, hiszen házasságban él.”
  Egy miniszterelnöknek nem elég heterónak lennie, kell még hozzá valami plusz.
 5. 7 rworse
  rworse
  2017. július 11., kedd 07:11
  Az érzés kedvéért kipróbáltam, milyen leírni HalápyMiksa javaslatát, és jó érzés volt.

  . „Gyermekeinket ne neveljék fideszes tanárok, Nemzeti Színházunkat ne igazgassa fideszes direktor, fideszes ne lehessen miniszterelnök, miniszter!”

  „Ahogyan egy orvos az abortusz végrehajtását lelkiismereti okból megtagadhatja, kérhesse kimentését a Békemenet résztevőinek védelme alól az a rendőr, aki a fideszességet ellenzi, vagy ne kelljen fideszes párok élettársi kapcsolatát bejegyezni az azt elvi alapon ellenző anyakönyvvezetőnek.”
 6. 6 HalápyMiksa
  HalápyMiksa
  2017. július 10., hétfő 23:23
  Cseréljük ki a javaslataiban a "homoszexuális" szót a "fideszes"-re, és máris támogatom az egészet.
 7. 5 yoyo
  yoyo
  2017. július 10., hétfő 20:45
  4:
  Csodálom, hogy nem húztak szájmaszkot és gumikesztyűt, mint a menekültek szelektálásakor.
 8. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 10., hétfő 19:19
  1

  Pont azért, hogy a rendőr el ne kapja a bacilust, elég, ha a gumibotjával megböködi a homoszexuálist, vagy rászól, hogy menjen arrébb.
 9. 3 rworse
  rworse
  2017. július 10., hétfő 16:45
  erdőspéterkurvaanyád
 10. 2 Juliusz
  Juliusz
  2017. július 10., hétfő 14:13
  Előfordulhat, hogy elkaphajta? Naná, hogy elkapja. It's true. Believe me.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk