A határtalan hülyeség újabb gyöngyszeme – Magyarország, a síparadicsom

  • narancs.hu
  • 2014. december 10.

Villámnarancs

A helyettes államtitkár nem viccel: síközpontokkal enyhítené a turizmus nyári kilengéseit.

Tegnap sajtótájékoztatón jelentették be, hogy tényleg csak rajtunk múlik, hogy felzárkózzunk az osztrákok, svájciak, németek, olaszok és franciák stb. mellé. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Ruszinkó Ádám nem kevesebbet állított, mint azt, hogy síközpontok létesítésével – kapaszkodjanak meg! – „enyhíthetnék a turizmus nyári, szezonális kilengését”. Az MTI tudósítása szerint Ruszinkó elég keményen odatehette magát az ügy mellé, hiszen olyanokat mondott, hogy a „kedvezményes programok”, a „szállodákkal kialakított csomagok” és mindenekelőtt a „síközpontok fejlesztése” kedvező feltételeket teremt síparadicsomügyben, és egybeesik a kormány belföldi turizmus élénkítésére irányuló törekvéseivel, nem beszélve arról, hogy „a síturizmus bővülése újabb munkahelyeket is teremt”.

false

 

Fotó: MTI

Nos, ez utóbbi felől semmi kétségünk, mivel valakiknek előbb fel kell húzniuk azokat a hegyeket, ahová később majd a síközpontokat megépíthetik. Még az is lehet, hogy így valósul meg az annyit emlegetett teljes foglalkoztatottság. De ha télen hegyet építünk, nyáron miért ne szüretelhetnénk gyapotot? Hogy azt már Rákosiék kitalálták... És akkor mi van?

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.