Tegnap bezzeg voltak rendőrök a választási irodánál! – Gulyás Márton és társai akcióztak

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 25., 08:02
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Aktivisták egy csoportja a kormányzati sikerkommunikációt kifigurázva meghirdette a Nemzeti Választási Iroda bezárását, mert hogy a Fidesz felfüggesztette a demokráciát – akkor meg minek ez a látszatintézmény. Videóval!

Aktivisták egy kis csoportja szerdán úgy döntött, hogy a Nemzeti Választási Irodánál kedden történtek miatt – Erdősi Lászlóné Kubatov Gábor kopaszainak társaságában kisajátította egy időre a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előterét, megakadályozva ezzel, hogy az MSZP nyújthassa be elsőként népszavazási kezdeményezését – jobb, ha felfüggesztik az intézmény működését. Mert nincs szükség látszatra sem.

„Tegnap a Nemzeti Választási Iroda felmondta a magyar társadalom szolgálatát, így ma úgy döntöttünk, tisztább és értelmesebb bezárnunk magát az intézményt, ha már a Fidesz úgy döntött: felfüggeszti a demokráciát.”

Gulyás Márton és aktivista társai létra, némi ragasztó és néhány plakát segítségével kitacepaózták az NVI épületét, miszerint „A közigazgatási reformok jegyében, további rendbontások elkerülése érdekében a hivatalt bezártuk. Demokrácia felfüggesztve”. Mint mondták, a kormányzati kommunikációt szolgálták, csupán segítségére voltak a kormánynak; mert ha egy jogállamban simán megtörténhet az, ami kedden a Nemzeti Választási Irodánál történt, úgy, hogy az eseménynek (ez idáig) semmilyen következménye nem volt, akkor lényegében felesleges fenntartani az intézményt. Ráadásul szerdán Orbán Viktor maga is egy népszavazási kezdeményezés tervéről számolt be, aminek ugyan semmi köze a kopaszos keddi eseményt kirobbantó vasárnapi boltzár elleni/melletti kérdésfeltevéshez, de ahogy kedden a „néni”, úgy szerdán Orbán Viktor sajátította ki a népszavazás intézményét. (Hiszen Rogán Antal nyomatékos kérésére egy magánszemély visszavonta a kormányéval azonos tárgyban benyújtott kérdését, és így vált szabaddá az út Orbán számára.)

Miközben bátor fiatalok megkísérelték bezárni a Nemzeti Választási Irodát, az intézmény biztonsági emberei némi rendőri segítséggel megpróbálták leszerelni az aktivistákat – majdnem úgy, bár sokkal kevesebb sikerrel, ahogyan Gulyás Márton egyszerűen csak lefeszítette az NVI tábláit annak faláról. Természetesen kedden a kigyúrt, kopasz erőemberek ellen a világon senki nem lépett fel, senki nem avatkozott közbe, simán nyomást gyakorolhattak a jelenlévőkön erőszakot téve azzal, hogy a „néni” képviselőjén kívül nem engedtek be senkit abba a térbe, ahol a népszavazási kezdeményezést ellenjegyző időbélyegző található. Tegnap bezzeg voltak rendőrök, igazoltatták az aktivistákat, Gulyást rongálás vádja miatt be is vitték az V. kerületi kapitányságra. Néhány falragasz nyilván rendkívül káros a demokrácia intézményeire; legalábbis a hatalom szerint sokkal inkább, mint az a gyalázat, ami kedden megtörténhetett az NVI-ben.

(Az eseményt dokumentáló videót a Slejm – a torkon ragadt politika készítette.)

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 25., 08:02
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Jozsef Olah
  2016. március 04., péntek 21:09
  eggyet ertek az elottem szolokkal EZ MAR UNDORITO AMIT MEGENGED MAGANAK A FIDESZ ALJAS EMBEREK BECSULET NELKULIEK TARSASAGA !!!
 2. 3 Imre2015
  Imre2015
  2016. február 25., csütörtök 18:43
  Észre kellene már venni a magyaroknak,hogy Orbán arra játszik ,hogy meddig mehet el az "Ő" mondása szerint "MAGYAR EMBEREK" türelmével. Ahogyan így elnézem nagyon messzire !
  Miért vonta vissza az internet adót? Mert az egyetemisták és a főiskolások kimentek tüntetni !
  ORBÁN csak az egyetemistáktol és a többi diákságtól fél. Ezt kellene észrevenni a magyar ellenzéknek !
 3. 2 iamjesus
  iamjesus
  2016. február 25., csütörtök 17:17
  Egy kérdés: Hol van ilyenkor az a féreg grrr?
  Miért nem védi meg féregtársait?
 4. 1 deruyter
  deruyter
  2016. február 25., csütörtök 11:06
  A G*ci újabb szintet lépett. Fel nem tudom fogni, hogy azoknak a fideszeseknek, akik mondjuk nem az ingyen tüzelő szintjén vannak agyilag, hogy lehet ez a kormány rendben. Egészen leegyszerűsítve, hogy mindenki megértse: Van egy intézmény amit úgy hívnak népszavazás. Van egy kérdés, ami egyébként szinte mindenkit foglalkoztat/érint egyértelműen a jelenlegi helyzet ellen van a lakosság többsége, de erről nem lehet népszavazást tartani, mert a G*ci ezt minden elképzelhető eszközzel megakadályozza. Különböző strómanokat vet be, majd végül verőlegényeket is. Van egy másik kérdés, amiről teljesen értelmetlen népszavazást tartani, mert jogilag semmi értelme, viszont ezt maga a G*ci indítványozza és, hogy - hogy nem, az aki a témában már egy ugyanolyan indítványt beadott, az hip hipp visszavonja a saját indítványát, hogy a G*cié szabad utat kapjon. És akkor a tanárok bemocskolására tett kísérletekről már nem is beszéltem stb. stb.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk