„Jó és hasznos” – Rétvári Bence majdnem elalélt attól, hogy tovább lehet közpénzzel tömni Orbán hobbiját

  • narancs.hu
  • 2017. március 25.

Villámnarancs

Az államtitkár hat évig biztosan mehet majd a VIP-páholyokba.

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben engedélyezték a folytatást – számolt be pénteken az MTI Rétvári Bence sajtótájékoztatójáról. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a már hat éve működő rendszer „jó és hasznos”. Naná!

Rétvári Bence

Rétvári Bence

Fotó: MTI

Rétvári csak azt felejtette el hozzátenni, hogy kinek jó és hasznos az, hogy a cégektől elvileg az államkasszába tartó adók egy része átláthatatlanul és ellenőrizhetetlenül – hiszen a tao-pénzeket nemrég adótitokká minősítette a kormány – áramlik sok más mellett olyan sportegyesületekhez, amelyek élén fideszes csúcspolitikusok állnak. Elég csak megemlíteni Orbán Viktor felcsúti gigahomokozóját: az akadémia eddig 14 milliárd forintnyi tao-támogatásnál jár.

Hogy ez kinek jó és kinek hasznos, ahhoz elég elmenni egy másodosztályú felcsúti meccsre, ahol a csodaarénában néhány száz néző többnyire csendben nézi, ahogy a milliárdokon felpumpált csapat elfocizgat. De legalább egy valaki boldog, Orbán a háza mellől még hat évig tovább álmodhatja a felcsúti csodát. Hacsak időközben a magyar emberek fel nem ébrednek.

Figyelmébe ajánljuk