Lázár János saját farkába harap

  • narancs.hu
  • 2015. május 22.

Villámnarancs

A miniszterelnöki miniszter megmondta, hogy melyik vállalkozó a jó vállalkozó. Szavai után csak az a kérdés, hogy egyáltalán mi szükség a vállalkozókra.

Imigyen szólt a Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap, Makón (nem, majd Jeruzsálemben), a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének rajgyűlésén: „Az állam szempontjából az a vállalkozó, aki ma eltartja saját magát, és képes a versenyszektorban munkát biztosítani másoknak, az egyik legértékesebb szövetséges.” Szép szavak, annyi szent, de nincs itt egy kis ellentmondás?

Lázár János vicces fiú

Lázár János vicces fiú

 

Ismernek önök olyan vállalkozót, aki „értékes szövetségese” az államnak, értsd a Fidesznek (értsd Orbánnak), és képes eltartani magát (pláne a beosztottjait) bárminő állami segítség nélkül? Mert ha nem, akkor csakis a saját farkába harapó kígyóval illusztrálhatjuk a lázári kinyilatkoztatást. Vagyis az a vállalkozó az állam legértékesebb szövetségese, amelyik az állami értékekből (általában dúsan) részesül. Ezek után már csak az a kérdés, hogy miért van egyáltalán szükség a vállalkozókra?

Figyelmébe ajánljuk