Mi tudtuk: Desmond Child márciusban a Narancsnak már beszélt egy régi dala újrahasznosításáról

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 18.

Villámnarancs

Egy régebbi dalát sózta Orbánra az újdonsült magyar állampolgár.

„Minden eddigi híreszteléssel szemben nem Magyarországnak és nem Orbán Viktor felkérésére készült Desmond Child amerikai dalszerző szabadsághimnusza, az Egy szabad országért. Amit Child nagy dérrel-dúrral a napokban bemutatott, és amit a kormány az ’56-os emlékév alkalmából hozott nyilvánosságra a Petőfi rádióban és a Youtube-on, nem más, mint Child 2007-es, In the Steps of Champions (kb. Bajnokok lépte nyomán) című szerzeménye, amit a szerző a miami sportcsapatok győzelmeinek tiszteletére szerzett, 9 évvel ezelőtt” – írja a 444.hu , ám aki ezen kiakad, az úgy látszik, nem ismeri Child eddigi munkásságát.

false

 

Fotó: Fegyverneky Sándor

A világhírű amerikai (február óta magyar) zeneszerző már a vele készített márciusi interjúnkban megmondta, nem áll távol tőle az újrahasznosítás, példaként egy Bonnie Tylernek írt daláról beszél, amit aztán Bon Jovira is rásózott: „Egyedül írtam a dalt Bonnie-nak, úgyhogy szabadon használhattam a refrént egy másikban. Sok művész csinál ilyet, például a festők is, akik újrafestik egy-egy témájukat.”

Úgy tűnik, Child Orbán felkérésére is újrafestett. Reméljük, a dalának díszbemutatójára, október 23-ra, a Kossuth térre elhívja miami haverjait, hogy együtt koccintsanak a nagy sikerre.

Figyelmébe ajánljuk