Mostantól már ne nagyon mászkálgasson senki az utcán, mert marha nagy lett a szmog!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 02., 15:01
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Riadó!

Riasztást adott ki a magas légszennyezettség miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK): Budapestet, Százhalombattát, Tökölt, Szegedet, Miskolcot és Sajószentpétert a veszélyesnek kijáró piros színnel jelölték. Míg az OKK környezet-egészségügyi igazgatóságának térképén tizenkét másik településen – Mosonmagyaróváron, Győrben, Tatabányán, Székesfehérváron, Esztergomban, Vácott, Egerben, Szolnokon, Debrecenben, Kazincbarcikán, Hernádszurdokon és Oszláron – narancssárga (egészségtelen) jelzés érvényes. Országszerte több településen a kifogásolt levegőminőséget zöld színnel jelzik.

Ráadásul szinte mindenhol ködös, párás a levegő az országban, és elég hideg is van, mint azt heti prognózisunk is jelzi.

Az OKK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát – írja az MTI.

A levegő szennyezettsége a késő délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ekkor jobb kerülni a szabadban tartózkodást, valamint a szellőztetést. Délelőtt és a kora délutáni órákban a levegő szennyezettsége alacsonyabb, akkor érdemes szellőztetni, sétálni, szabadban tartózkodni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 02., 15:01
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk