„Nem állunk be a sorba” – Tüntetést szerveznek a diákok a rossz oktatási rendszer miatt

szerző
- gm -
publikálva
2017. szept. 21., 19:41
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Már 10 ezren érdeklődnek az esemény iránt.

„Mutassuk meg, hogy nem állunk be a sorba és nem tűrjük a szabadidőnk elvesztését! Gyere te is a Parlament elé január 19-én és mutassuk meg, hogy minket nem alakítanak zombivá! Megjelenés: piros sapkában vagy piros sállal, kesztyűvel! A tüntetés teljesen független és csak diákoknak szól” – írják a szervezők a Ne menj suliba január 19-én! elnevezésű Facebook-esemény leírásában.

A januári tüntetést nemrég hirdették meg, és azért szervezik, hogy így tiltakozzanak mai oktatási rendszer ellen. A szervezőknek többek között elegük van, hogy felesleges ismeretanyagot kell tanulniuk, miközben szabadidejük alig van. Azt is nehezményezik, hogy ma Magyarországon oktatási minisztérium sincs, amely odafigyelne a diákokra. A rendezvény célja, hogy

felhívják a figyelmet a problémákra és megoldásokat keressenek,

illetve megmutassák, hogy a diákok kiállnak magukért. „Megmutatni, hogy, ha más nem, akkor mi fogunk változtatni a régi, elavult oktatási rendszer igazságtalanságain, melyek bennünket érintenek” – szól az esemény leírása.

Képünk illusztráció!

Képünk illusztráció!

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár január 19. még elég messze van, és egyelőre nem is lehet sokat tudni a demonstrációról, az így is elég beszédes, hogy jelenleg 1,7 ezer ember jelezte a részvételét, további 8,3 ezer pedig érdeklődik a tüntetés – iskolából való távolmaradás – iránt. Persze, nincs ebben semmi meglepő: a diákok minden egyes nap tapasztalják, hol tart ma az oktatás, milyen az, amikor heti 36–40 órájuk van, és közben kizsigerelt tanárok tanítják őket. Nehéz nem arra gondolni, hogy mindez arra hívja fel a figyelmet, hogy a fiatalok látják, mi folyik körülöttük, és nem is akarják szó nélkül hagyni. Ettől pedig igenis félhet egy olyan rendszer, amely minden ellenvéleménytől retteg. Még pár fiataltól is, akik békésen, cipősdobozok egymásra pakolásával szeretnék elmondani, hogy nem értenek egyet azzal, ami jelenleg folyik.

(via hvg.hu)

szerző
- gm -
publikálva
2017. szept. 21., 19:41
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  janosdunai11111
  2017. szeptember 23., szombat 10:34
  A MIN.BER ORABERBEN NETTÓBAN ÉRTENDŐ.
 2. 2
  janosdunai11111
  2017. szeptember 23., szombat 10:31
  HA OSSZERÖFFENNE EGY 100 EZRES TÖMEG AKKOR RENDSZERVALTAS IS LEHETNE HA LEZARNÁNAK UTAT VASUTAT HIDAKAT.A MIN.KÖVETELESZ OKTATAS HELYBEN AZ OKTATOKRA BIZVA VALLAS NYET MELLETT.A SZULÖK MIN.BÉRÉT SZJA MENTESSE TENNI ES 100% TB VISSZAALLITOTT TB MELLETT NETTO EZER FORINTBAN MEGHATAROZNI VASARLOI KOSÁR FUGGVENYÉBEN MINDIG KORRIGALVA.A MIN.NYUGDIJ ÁLLAMPOLGARI ALAPON EGY SZÁZAS ES A PLAFON ENNEK 3-SZOROSA LEHET CSAK MÉG A BEREKNÉL TIZSZERES PLAFON KORREKCIO KÖVETÖEN.
 3. 1
  janosdunai11111
  2017. szeptember 22., péntek 12:22
  be kell vezetni a nem kötelezö oktatast es "mindenki jól jár."

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk