Orbán Viktor újabb hódításokra készül

  • narancs.hu
  • 2013. november 9.

Villámnarancs

„2010 óta azt mondhatjuk, hogy egy gyenge, kiszolgáltatott és veszélyeztetett országból egy a maga útját járó erősebb, nagyobb elismerést kiérdemlő országgá váltunk” – fogalmazott Orbán Viktor szerdán, a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén a Parlamentben.

„Egy nemzet nagysága a tudomány és a sport mellett a kultúrában ölt testet, márpedig Magyarország ma már nemcsak erősödik, hanem lépésről lépésre visszanyeri nagyságát” – fogalmazott Orbán Viktor csütörtökön az Erkel Színház avatóünnepségén.

„A szabadságot és a függetlenséget nem adják ajándékba. És ez a modern világban is így van. Hiába nincs háború, ettől még ki kell állnunk az érdekeinkért, ha nem állunk ki, ha nem harcolunk, akkor nem leszünk se szabadok, se függetlenek. Magyarország 2010-hez képest ma szabad és független ország” – fogalmazott Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Te jó ég! Miközben mi itt elvoltunk sekélyes hétköznapi gyarlóságainkkal, Orbán Viktor egymaga legyőzte a világot, Magyarország szabad, független, tekintélyes országgá vált, ami lépésről lépésre nyeri vissza nagyságát. S ha így megy tovább, szuperhatalommá válunk.

De ha már ilyen klasszul, ráadásul tök észrevétlenül sikerült visszanyernünk szabadságunkat, függetlenségünket és így tovább, nem kellene megkérdezni 3-4 millió szegénységben élő honfitársunkat, a lakosság több mint egyharmadát, hogy mit szól ehhez a győzelemhez?

Hiszen Orbán is azt mondta pénteken a rádióban: „a tények még ebben a modern média által oly gyakran manipulált világban is a végén számítanak”. Ja, talán a „végén számítanak”, amikor Orbán a többi lehetőséget már mind kimerítette.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.