Kövér betáraz – Lőgyak. a gárdának

  • narancs.hu
  • 2013. november 12.

Villámnarancs

Még hogy sokallja valaki a Vadai Ágnesékre kirótt 130 ezres büntetést; mikor szegény Laci közéjük is lövethetett volna?

„Mostantól cirka 17 millió forintért gyakorolhatnak lőni az országgyűlési őrök egy éven át. Százezer darab kiképzési lőszert rendeltek nekik, s október közepétől egy esztendőre kibéreltek számukra a IV. kerületben egy lőtermet” – írja a Blikk, ami azt jelenti, hogy a fiúk évente négyszer mehetnek gyakorlatra, ahol alkalmanként 50–75 tölténnyel játszadozhatnak.

Legalábbis reméljük, hogy tényleg csak egy kis szórakozásról van szó, hogy feldobják valamivel az unalmas hétköznapokat. Mert igaz ugyan, hogy az őrség papíron fegyveres szerv és többek között Kövér László testi épségéért is felelős, de emlékeink szerint létrejöttét legfőképp azzal indokolta a házelnök, hogy parlamenti ülések során – ha rendbontást tapasztal – csípőből intézkedhessen ő maga is. Csakhogy a törvény szerint a Kövér-őrök „a parlamenti tárgyalási rend fenntartásával kapcsolatos feladatok ellátása során kényszerítő eszközként kizárólag testi kényszert alkalmazhatnak”.

Akkor meg minek a százezer darab lőszer? De ha így áll a dolog, nem lenne  stílusosabb, ha Kövér egy falusi búcsú céllövöldéjébe fizetné be fiait – hátha leesik neki egy-két mézeskalács szív –, természetesen a saját pénzéből?

Figyelmébe ajánljuk