Sihuhu – Veszünk egy kisvasutat Orbánnak

  • narancs.hu
  • 2013. október 3.

Villámnarancs

Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan – legfőképp Mészáros Lőrinc nem –, hogy tényleg a helyi idegenforgalomnak lenne fontos a nosztalgiavasút ügye, hiszen miféle idegenforgalom van Felcsúton?

„Felcsút polgármestereként azt mondom, hogy elsősorban a Váli-völgynek, a helyi idegenforgalomnak lenne fontos a nosztalgiavasút ügye, az akadémia azonban – ahogy eddig sok más ügyben – partnere lesz a helyi önkormányzatoknak, és maga is áldozatot hoz a közös siker érdekében” – nyilatkozta másfél évvel ezelőtt lapunknak Mészáros Lőrinc. Az apropó sem volt akármi: az akkor elhagyatott felcsúti vasútállomás átalakítása pazar vadászkastéllyá.

A derék férfi – lévén egyben a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke – azt is mondhatta volna, hogy felkérem saját magamat, legyek a partnerem, ám most kiderült, hogy ezt az abszurd komédiát lehet sokkal nagyobban is játszani. Azt írja a legfrissebb Magyar Közlöny, hogy „a kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján tegye kiemelt projektté a felcsúti kisvasút fejlesztését, 600 millió forint elszámolható közkiadási keretösszeggel”.

Mindez kevésbé hivatalosan azt jelenti, hogy Orbán Viktor felhívja Orbán Viktort, hogy kanyarítson ki a részére csekély hatszáz millát.

Kisvasútra.

Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan – legfőképp Mészáros Lőrinc nem –, hogy tényleg a helyi idegenforgalomnak lenne fontos a nosztalgiavasút ügye, hiszen miféle idegenforgalom van arrafelé? Ám azt – egyelőre – még a Puskás Akadémia elnöke, a felcsúti intéző sem mondhatja, hogy egy országnak kell megfizetnie, hogy annak idején a kis Viktor nem kapott terepasztalt karácsonyra, pedig hogy szeretett volna.

Figyelmébe ajánljuk