300 milliós fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 8.

Belpol

Az eljárás az extraprofit-különadó fogyasztókra történő áthárítása miatt indult. 

„Június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában. Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, melynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság a mai napon jogsértést állapított meg, ugyanis a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A fogyasztóvédelmi bírság összege: 300 millió forint” – közölte a Facebookon Varga Judit igazságügyi miniszter. 

Mint ismert, Varga Judit azért kezdeményezte a vizsgálatot, mert a Ryanair az extraprofit-különadót áthárította az utasokra. Nem mellesleg a Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary többször leidiótázta Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős minisztert. „Szóval csak ez a két légitársaság [a Ryanair és a WizzAir] összehozott egymilliárd eurós veszteséget az utolsó 12 hónapban, és ez az idióta miniszter azt gondolja, hogy mi vagyunk az az iparág, amelyikre extraprofitadót kell kivetni, hogy megvédje a magyar családokat? Tudom, hogy végzett közgazdász, de mégis azt gondolom, hogy vissza kéne őt küldeni az iskolába, el is küldöm neki a 'Közgazdaságtan tökfejeknek' könyvet, mert őt is tökfejnek tartom”. 

Nagy Márton elfogadhatatlannak minősítette O'Leary kijelentéseit, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint pedig a vezérigazgató fiatalon túl sok alkoholt fogyasztott

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?